Gündem
  • 1.8.2009 13:06

"BAKANA VİLLA VE ALTIN KAPLAMA SİLAH HEDİYE ETTİK"

Akfırat Belde Belediyesi'nde yapılan yolsuzluk iddialarına ilişkin aralarında Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın da olduğu toplam 50 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün devam ediliyor. Davada belediyenin muhasebe müdürü Şahin Yiğit çok ses getirecek iddialarda bulundu.




Davanın dünkü bölümünde Hilmi Yıldız ve 7 tutuklu sanığın sorgusu tamamlanmıştı. Bugünkü oturumda sanıkların sorgularının alınmasına devam ediyor.

Akfırat Belediyesi’nde yapılan yolsuzluk iddialarına ilişkin görülen davada belediyenin muhasebe müdürü Şahin Yiğit ilginç iddialarda bulundu.

“BAKANA ALTIN KAPLI SİLAH VE VİLLA HEDİYE EDİLDİ" İDDİASI

Yiğit mahkemeye sunduğu dilekçesinde, Adalet Eski Bakanı Mehmet Ali Şahin’e altın kaplı silah hediye edildiğini iddia etti. Yiğit, Şahin’in 2008 yılında yeni hizmet binasını ziyarete geldiğini ve yanında Futbol Federasyonu başkanlığı yapan Ayhan Bermek’in olduğunu savundu. Yiğit iddialarına şöyle devam etti:

“Bakan ziyaretinden önce başkanın oğlu benden içeriği olmayan doğrudan teminle dosya yaptırdılar. Başkanın talimatıyla ve rakam olarak 30 bin TL parayı Enes Yıldız’a teslim ettim. Bakan geldiğinde altın kaplı bir silah hediye etti. Enes Yıldız daha sonra verdiğim para karşılığında bakana altın kaplı silah alınıp hediye olarak verilmişti. Bu olayı özel kalem müdür olarak görev yapan Hüseyin Çelik de çok iyi bilmektedir. Enes Yıldız silahı başkanın yani babasının yanında bakana hediye etmiştir"

"BAKANA VİLLA VERDİM BANA SAHİP ÇIKMADI"

Yiğit, Fatih Ulusoy'a ait Metrolife Evleri'nde bir villanın eski bakan Mehmet Ali Şahin'e verildiğini duyduğunu iddia etti.

Yiğit, dilekçesinde, "Cezaevine düştüğümüzde başkan bana 'Adalet Bakanı'na 1 tane villa verdim. Bana sahip çıkmadı' diye bana dert yandığında öğrendim. Başkanımız Hilmi Yıldız'a sorulduğunda bu gerçek ortaya çıkacaktır. Bu villa bakan Mehmet Ali Şahin'e verilmiş, anlaşılmasın diye bir yakınının üzerine yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER