Gündem
  • 31.8.2013 15:10

Bakandan CAS cezaları ile ilgili açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili kararlarına ilişkin, "Takımlarla ilgili kan kaybı, kalite kaybı, heyecan kaybı, istek kaybı elbette Türk Milli futbol takımını da olumsuz yönde etkilemektedir. Temennimiz Türk Milli futbol takımı üzerinde olumsuz gelişmelere yol açabilecek hadiselerin ivedilikle gündemin dışına taşınmasıdır" dedi. 

 

Bugüne kadar hem Türk yargısını hem uluslararası yargıyı etkilemeye yönelik görüş beyanında bulunmadıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"UEFA ve FİFA, futbolun özerkliği konusunda çok katı ve ısrarcı. Dolayısıyla onların beklentileri Türkiye'deki yerel futbol makamlarıyla birlikte futbolun kronik sorunlarını çözüme kavuşturmak. Bizim de yaklaşımımız bundan öte değil. Çünkü futbolun sorunları çok taraflı sorunlar. Taraftarlık anlayışı içerisinde duygusal zeminde tartışılan sorunlar. Bu çok yönlü sorunu bir de politik duyguları işin içerisine karıştırarak ele aldığınız zaman iş iyice içinden çıkılmaz hale gelebilir. O nedenle biz tavrımızı yargının ve özerk kurulların kararlarını izlemek biçiminde ortaya koyduk. Onun dışında bizim politik bir inisiyatif geliştirmemiz söz konusu olmayacak ama takımlarla ilgili kan kaybı, kalite kaybı, heyecan kaybı, istek kaybı elbette Türk Milli futbol takımını da olumsuz yönde etkilemektedir. Temennimiz Türk Milli futbol takımı üzerinde olumsuz gelişmelere yol açabilecek hadiselerin ivedilikle gündemin dışına taşınmasıdır."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER