Gündem
  • 21.10.2008 00:04

BAKAN'DAN 'ERGENEKON SALONU' AÇIKLAMASI

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Ergenekon'' davasının bugünkü ilk duruşmasında yaşanan sorunların ileriki günlerde aşılacağını düşündüğünü söyledi.
Kanal D televizyonunun ana haber bültenine katılarak soruları yanıtlayan Şahin, ''Ergenekon'' davasının bugünkü ilk duruşmasında yaşanan fiziksel sorunlar öngörülerek ''tedbir alınamaz mıydı?'' soru üzerine, bir davanın nerede görüleceğine, duruşmalarının nerede yapılacağına mahkeme heyetinin karar verdiğini hatırlattı.
''Bu dava için Silivri'deki salonunun seçilmemesi durumunda Beşiktaş'ta özel yetkili mahkeme salonlarından biri kullanılacaktı'' diyen Şahin, bu salonların ise en fazla 100 kişi kapasiteli olduğuna dikkati çekti. Davaya bakacak mahkeme ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının durumu değerlendirerek, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunu talep ettiklerini, bakanlık olarak onlara yardımcı olduklarını kaydeden Şahin, ''Duruşmanın yapılacağı salonlarda bizim Adalet Bakanlığı olarak herhangi bir görevimiz yok. Burada tamamen hakim olan ilgili mahkemedir ve tabii ki savcılıkların görevi vardır'' diye konuştu.
Talebin ardından mahkeme salonunu büyüttüklerini ve 280 kişi kapasitesine ulaştırdıklarını bildiren Şahin, 385 bin YTL harcama yaptıklarını, daha da yapabileceklerini anlattı.
İlgili mahkeme başkanının başka bir talebi olursa ya da başka salon isterse o konuda da yardımcı olacaklarını kaydeden Şahin, "Ancak ben konuyu fazla büyütmeyelim diyorum. Çünkü ilk günün bize yaşattığı bu sorunu ileriki günlerde büyük ölçüde aşacağımızı düşünüyorum. İlgili mahkemenin alacağı tedbirlerle aşacağı kanaatindeyim" dedi.
Adalet Bakanı Şahin, yapımı devam eden ve 2010 yılında tamamlanması planlanan iki adliye binasının bu sorunu çözeceğini vurguladı.
Şahin, ''Silivri'de bugün yaşananları önümüzdeki günlerde yaşamayacağımızı düşünüyorum'' dedi.

-''YIKARAK, YAKARAK HİÇ BİR ŞEY ÇÖZÜLMEZ-
Mehmet Ali Şahin, ''terör örgütü elebaşının İmralı Cezaevi'nde kötü muamele gördüğüne'' ilişkin iddialara ilişkin soru üzerine de bu konunun bazı kesimlerce bahane olarak kullanıldığını belirtti.
Konuya ilişkin her türlü incelemenin yapıldığını belirten Şahin, ''Böyle bir olay söz konusu değil. Bunu bir takım bölücü örgüt yanlıları bahane olarak kullanıyor'' değerlendirmesinde bulundu.
Herhangi bir olumsuzluk ya da kötü muamelenin söz konusu olmadığını vurgulayan Şahin, ''Bunu bir söylenti olarak çıkardılar, büyütüyorlar. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Meselelerimizi görüşerek, konuşarak, tartışarak çözmeye çalışalım. Yıkarak, yakarak hiç bir şey çözülmez'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER