Gündem
  • 30.4.2013 13:52

Bakandan 'Kamer Genç'e sert tepki!..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Konuyu başka yerlere çekmeye çalışanları, Kamer Genç’in edep dışı sözlerini yeniden okumaya ve hakkaniyetli olmaya davet ediyorum" dedi.
Şahin, açıklamasında, "Bugünkü gazetelerde CHP’li bir kadın milletvekilinin demeçlerini okudum. Bu milletvekili, geçtiğimiz hafta TBMM çatısı altında bana ve ülkemiz kadınlarına yapılan terbiyesizliği fırsat bilerek, daha önceden yaşadığı bir olay üzerinden gündem oluşturmaya çalışmaktadır. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. CHP’li milletvekilinin iddia ettiği gibi, bir seyahatte karşılaşmamızda kendisine ’haklısınız ama o Başbakan Yardımcısı’ gibi bir ifadem olmamıştır. Telefonla aramama rağmen o dönemde kendisi ile görüşme imkanı olmamış, ilk karşılaşmamızda da telefon ile aradığımı ifade etmiştim. Ancak sayın milletvekili, bu konu üzerinden gündeme gelerek kendisini mağdur olarak gösterme çabası içine girmiştir" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK ÜLKEMİZİN KURUCU LİDERİDİR"
Kamer Genç’in, TBMM konuşmasında Çanakkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle yapılan "Biz Değil miydik?" projesinin 40 sayfalık tanıtım kitapçığının önsözünde Atatürk’ün isminin olmadığını söylediğini belirten Bakan Şahin, şunları kaydetti:
"Keşke Kamer Genç kitapçığı tamamıyla okusaydı ve Anadolu’nun her yerinden gelerek Çanakkale’de kahramanca savaşan Mehmetçiklerin anlatıldığı bu kitapçığın çeşitli yerlerinde Atatürk’ten, tespitlerinden ve Çanakkale ile ilgili hatıralardan bahsedildiğini görseydi. Atatürk ülkemizin kurucu lideridir. Atatürk’ü bir meta haline getirmeden, onu sömürmeden bunu her platformda söylüyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına şükran ve saygılarımızı sunuyoruz. Son birkaç gündür gerek sosyal medya adreslerimden, gerekse de diğer platformlardan tarafıma iletilen destek, TBMM’de dile getirdiğim hassasiyetin tüm Türkiye tarafından anlaşıldığını göstermektedir. Destek verenlere tekrar teşekkür ediyor, konuyu başka yerlere çekmeye çalışanları da, Kamer Genç’in edep dışı sözlerini yeniden okumaya ve hakkaniyetli olmaya davet ediyorum."
Bakan Şahin, geçtiğimiz günlerde, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER