Eğitim
  • 25.5.2013 12:41

Bakandan 'sınıfta kalma' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilkokulda sınıfta kalmanın geri geldiği iddialarına ilişkin,  okula hiç gelmeyen öğrencilerin, hangi sınıfta kaldılarsa oradan devam edeceklerini belirterek, "Birinci sınıftan itibaren hiç okula gelmeyen öğrenci, beşinci sınıfta geliyor, 'ben bu sınıfta devam edeceğim' diyor. İşte karar, bu durumun önüne geçecek. Diğer uygulamalarda bir değişiklik yok, aynen devam ediyor. Okula devam eden öğrenciler için kalma yine yok" dedi.

 

Avcı, ilkokulda sınıfta kalmanın geri geldiği iddialarına ilişkin soru üzerine, konunun yanlış anlaşıldığını söyledi.

Uygulamanın okula kayıt yaptırmayan öğrenciler için geçerli olacağını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Sınıfta kalma geri getirildi diye bir şey söz konusu değil. e-kayıt sistemine rağmen okullara kayıt yaptırmayan öğrenciler var. Hiç okula gelmeyen öğrenciler bunlar. Okula hiç gelmeyen öğrenciler, hangi sınıfta kaldılarsa oradan devam edecekler. Birinci sınıftan itibaren hiç okula gelmeyen öğrenci, beşinci sınıfta geliyor, 'ben bu sınıfta devam edeceğim' diyor. İşte karar, bu durumun önüne geçecek. Karar bunu kapsıyor. Diğer uygulamalarda bir değişiklik yok, aynen devam ediyor. Okula devam eden öğrenciler için kalma yine yok."

Avcı, engelli öğrencilerin sınıfta kalmayacağını ifade ederek, herkesin mazeretlerinin dikkate alınacağını kaydetti.

-"Öğrencileri rapor düzmecesinden kurtardık"-

Bakan Avcı, alkollü içkilerle ilgili düzenleme kapsamında, içki satışı yapılan yerler ile okul gibi kurumlar arasında en az 100 metre mesafe zorunluğu getirilmesini olumlu karşıladığını söyledi.

Lise son sınıf öğrencilerine izin verilmesi konusuna da değinen Avcı, SBS sınavı için bu durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Avcı, kararın, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik alındığını vurgulayarak, "Öğrencileri rapor düzmecesinden kurtardık" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:02

İLGİLİ HABERLER