Gündem
  • 25.1.2020 15:05

Bakanlar depremin bilançosunu açıkladı

KAYNAK : ENSONHABER

İçişleri Bakanı Soylu, 39 kişinin enkaz altından kurtarıldığını söyledi.

Deprem haberini aldıktan sonra ilk uçakla Elazığ'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgedeki çalışmaları bizzat takip etti.

Geceyi Elazığ'da geçiren 3 bakan, Elazığ Valiliği'nde son bilgileri paylaşmak üzere kameralar karşısına geçti.

İŞTE AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saatler 11.30'u gösterirken hayatını kaybedenlerin sayısının 22 olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, 39 kişinin enkaz altından kurtarıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti.

Şu anda bizim elimizdeki temel veriler çerçevesinde hayati fonksiyonlarıyla ilgili tedirginlik yaşayabileceğimiz bir hastamız yok.

Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık.

Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı." açıklamalarını yaptı.

"34 VATANDAŞIMIZ YOĞUN BAKIMDA"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi:  "1031 müracaat içinde 382 vatandaşımız yaralıydı. Takibi hala yapılan 128 hastamız var. 34 vatandaşımızın da yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Durumu kritik olan hastamız yok

Durumu kritik olan yaralımız yok. İhtiyaç durumunda 4 tane 50 yataklı hastanemiz var. Ambulans helikopterlerimizi hazırda tutuyoruz."

ALT YAPI SORUNU YOK, NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise şu açıklamaları yaptı: "Dün akşamdan itibaren olay yerine geldik. Yapılan ilk çalışmalarda, Elazığ'da 5 binamızın yıkık olduğunu tespit ettik. Kentte alt yapı problemi bulunmamaktadır. Enkaz çalışmalarının hemen yanındaki binalarda, Kartal'daki binalar gibi tehlike arz eden binalar mevcuttur. O binaların da kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza Elazığ Valiliği nakdi yardım yapacak.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 15:16

İLGİLİ HABERLER