Eğitim
  • 16.9.2013 22:39

Bakanlar Kurulu dershaneleri konuştu!..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç:
-“Genç nüfusumuzun bu kadar yüksek sayıda olması bir ülke için bence çok büyük bir güç. Bu gücümüzü nitelikli bir eğitim yolunda kullanabilirsek ki kullanıyoruz, yeni yetişen nesiller Türkiye için de en büyük güvence olacaklar"
- "Bazı dışarıda yaşanan gelişmeler, özellikle kimyasal silahlar konusunda Rusya ve ABD’nin vardıkları protokol veya anlaşma metinleri gözden geçirildi. Bu konular üzerinde düzenlemeler yapıldı. Bazı konular da spesifik olarak, tekrar olarak, Bakanlar Kurulumuzun gündemi içerisindeydi"


ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,  "Genç nüfusumuzun bu kadar yüksek sayıda olması bir ülke için bence çok büyük bir güç. Bu gücümüzü nitelikli bir eğitim yolunda kullanabilirsek ki kullanıyoruz, yeni yetişen nesiller Türkiye için de en büyük güvence olacaklar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, toplantıda,  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Avrupa Birliği üyelik süreciyle ilgili gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptığını ancak ağırlıklı olarak milli eğitimin ele alındığını söyledi.

Milli eğitimin geldiği noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Arınç, eğitim öğretim yılına başlayan öğrenci sayısının 16 milyonun üzerinde olduğunu ve 870 bin öretmenin bulunduğunu söyledi.

Eğitim çağındaki 16 milyonluk öğrenci sayısının, Avrupa ülkelerinin pekçoğundan daha yüksek bir nüfus olduğunu ifade eden Arınç, “Genç nüfusumuzun bu kadar yüksek sayıda olması bir ülke için bence çok büyük bir güç. Bu gücümüzü nitelikli bir eğitim yolunda kullanabilirsek ki kullanıyoruz, yeni yetişen nesiller Türkiye için de en büyük güvence olacaklar” diye konuştu.

-"10 yılda, 400 bin öğretmen ataması yaptık"-

Hükümetleri döneminde, 400 bin yeni öğretmenin atamasının yapıldığına dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

“(Atanamayan öğretmenler) diyerek her defasında seslerini yükselten gençlerimizden bugüne kadar 400 bin öğretmen ataması yapmışız. Hemen hemen cumhuriyet döneminde atanan öğretmenlerin yarısı 10 yıllık hükümetimiz dönemindedir. Milli eğitim bütçesi, senelerdir en azından 7 senedir Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin önüne geçmiştir. 2002 rakamlarına gore, bugün eğitime ayırdığımız bütçe ödeneği 7 misli daha fazladır. Şüphesiz bu kadar ödenekle bu kadar yüksek nüfusa genç nüfusa eğitim ve öğretim vermek kolay değil ama son yıllarda hayırseverlerimizin, bazı kurumlarımızın da yaptırdığı okul ve dersliklerle çok büyük bir katkı sağlandığını da söylemek istiyorum. Bugün çocuklarımıza, gençlerimize, evlatlarımıza hem başarılar diledik hem anne babalarını tebrik ettik hem öğretmenlerimizi kutladık. İdarecilerimizle devletin okullarını, özel okulları hepsini birlikte kabul ettik, bağrımıza bastık. İnşallah bu gençlerimizin ülkemize, millitemize çok hayırlı hizmetlerde bulunacağının ümidi içerisindeyiz.”

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla özellikle eğitimde yapılan bazı değişikliklerden bahsettiğini belirten Arınç, “Kamuoyu, bunların bilincinde. Özellikle son günlerde tartışılan konu, SBS sınavlarının kalkması, yerine yazılı sınav sisteminin gelmesiydi. Okul türlerinin dönüştürülmesi, ders saatlerinin düşürülmesi, devamsızlığın 20 günden 10 güne düşürülmesi, dersaneler konusu, kılık kıyafet yönetmeliğinde velilerin isteklerinin daha çok dikkate alınacağı konuları ve bağlı bütün hususlar geniş bir perspektif içerisinde görüşüldü” dedi.

-"ABD ve Rusya'nın vardığı anlaşma metni gözden geçirildi"-

Türkiye’nin iki önemli konusu bulunduğunu, birinin dış politika veya güvenlik açısından Suriye’de yaşananlar, diğerinin ise Mısır olduğunu vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu konularda Dışişleri Bakanımız bildiğiniz gibi Paris'te toplantıda. Sayın Başbakanımızın ve bazı arkadaşlarımızın konu üzerindeki açıklamaları oldu. Bazı dışarıda yaşanan gelişmeler, özellikle kimyasal silahlar konusunda Rusya ve ABD’nin vardıkları protokol veya anlaşma metinleri gözden geçirildi. Bu konular üzerinde düzenlemeler yapıldı. Bazı konular da spesifik olarak, tekrar olarak, Bakanlar Kurulumuzun gündemi içerisindeydi.”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:00

İLGİLİ HABERLER