Ekonomi
  • 30.10.2008 20:17

BAKANLAR KURULUNA MEVDUAT YETKİSİ

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, sigortaya tabi olacak tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkilerin, 2 yıl süreyle doğrudan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılmasını içeren önerge kabul edildi.
Komisyonda, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerinde, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ile AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay tarafından, mevduata ilişkin düzenleme içeren ve tasarıya yeni madde eklenmesini düzenleyen önerge verildi.
Kabul edilen önergeye göre, Bankacılık Kanunun 63. maddesinin 3. fıkrasında sigortaya tabi olacak tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkiler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle doğrudan Bakanlar Kurulu tarafından kullanılacak.
Bakanlar Kurulu, bu süre içerisinde tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonunun yanı sıra, sigortaya tabi olacak diğer mevduatın ve katılım fonlarının kapsamını ve/veya tutarını ve sigorta kapsamı dışında tutulacak mevduat ve katılım fonlarının niteliğini belirlemeye de yetkili olacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER