Asayiş
  • 8.11.2017 00:03

Bakanlık, 2 gazinin darbedilmesinin ardından harekete geçti

Milli Savunma Bakanlığı, gaziler İbrahim Kızılkaş ve Muzaffer Oktay ile ailelerine yönelik darp olayında şüphelilerden şikayetçi oldu.

Milli Savunma Bakanlığı gazileri darp edenlerden şikayetçi oldu. Öte yandan 6 şüphelinin terör bağlantısı araştırılıyor.

Ankara'da 2 gazi ve ailelerine saldıran trafik magandalarıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'da iki gazinin darp edilmesine  karışan şüphelilerden, bakanlık olarak şikayetçi olunduğu ve gazilerin yanında  davaya katılma talebinde bulunulduğunu açıkladı. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, gaziler İbrahim  Kızılkaş ve Muzaffer Oktay ile ailelerinin pazar günü darbedildiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Darp olayı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman  mensuplarına ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine karşı  gerçekleştirildiğinden, şüphelilerden Milli Savunma Bakanlığı olarak şikayetçi  olduk ve gazilerimizin yanında davaya katılma talebinde bulunduk." ifadelerine  yer verildi.

TERÖR BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma  genişletildi. Bu kapsamda, tutuklu şüpheliler Tamer G. ve Doğan Ç'nin yanı sıra  şüpheli O.Y. ile diğer üç şüphelinin terör bağlantısının araştırılmasına  başlandı.  4 Kasım'da bir benzin istasyonunda  terör gazisi İbrahim Kızılkaş ile Muzaffer Oktay'ı darbedenlere yönelik Ankara  Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 17 yaşındaki  şüpheli O.Y. ile tutuklu Doğan Ç'nin alkollü olduğu tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 7.11.2017 23:24

İLGİLİ HABERLER