Bakanlık kritik tarihi duyurdu: Yakında başlıyor

2 dk okuma
Bakanlık kritik tarihi duyurdu: Yakında başlıyor

Hızlı Özet

Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.






Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.



Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen 1. Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada Milli Uzay Programı'na ilişkin bilgi verdi.



Kacır, 2023'te milli ve özgün teknolojiler kullanılarak Ay ile teması gerçekleştirmeyi, 2028'de Ay'a yumuşak iniş yapmayı hedeflediklerini söyledi.



Mehmet Fatih Kacır, "Programımızdaki bir diğer önemli adım ilk Türk astronotumuzu bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya göndermek olacak. Astronot adaylarımızın seçimine yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz" dedi.



Demir: Uzayı hedefleyen teknoloji gelişimi çok önemli



Aynı sempozyumda konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın bu alandaki hedeflerin büyütüldüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Uzayı hedefleyen teknoloji gelişiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, savunma sanayii ekosisteminin de bu alanda ihtiyaç duyulan altyapıları geliştirdiğini anlattı.



"Bu yolculuk Türkiye'nin yolculuğu"



Uzaya çıkmadan bu alanda kabiliyetler kazanmanın çok da kolay olmadığına işaret eden Demir, başta fırlatma teknolojileri olmak üzere, optik, güdüm, çeşitli malzeme teknolojileri, yüksek hızla atmosfere giriş, atmosferden çıkış, uzay dinamiği, uzay meteorolojisi gibi konularının gündemlerinde olduğunu anlattı.



"Bu yolculuk Türkiye'nin yolculuğu" sözünü kullanan İsmail Demir, ortaya kendini ispatlamış teknolojiler konulmasının da amaçlardan biri olduğunu söyledi.



Demir, uzay konusunda tecrübe edinilmemesi, tarihçe kazanılmaması halinde başkalarının söylediğini dinlemekten ve onların izinden gitmekten başka çare kalmayabildiğini anlatarak, bu açıdan regülasyon anlamında uzay hukuku çalışmalarının da önemli olduğunu söyledi.




Bu haber 712 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Muhittin Böcek'in itirafı.. Ben bu arkadaşları doyuramadım Savcı Bey
Gündem
#muhittin-bocek#Muhittin Böcek'in ifadesi ortaya çıktı! "Ben bu arkadaşları doyuramıyorum"

Muhittin Böcek'in itirafı.. Ben bu arkadaşları doyuramadım Savcı Bey

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması çerçevesinde vazifesinden el çektirilen Muhittin Böcek'in, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla verdiği ifadenin ayrıntıları gün yüzüne çıktı. Gazeteci Barış Yarkadaş'ın paylaşımına göre Böcek, savcılığa yaptığı beyanda bazı kişilerin taleplerinden usandığını dile getirdi.

Habervitrini9618 Görüntüleme
Hizbullah 9 İsrail askerini fiberoptik dronla vurdu
Gündem

Hizbullah 9 İsrail askerini fiberoptik dronla vurdu

Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusuna karşı yakın zamanda gerçekleştirdiği askeri operasyonlara ait görüntüleri yayınladı. Operasyonlarda bir Demir Kubbe platformu ve mürettebatı, bir askeri üs ve bir Merkava tankı hedef alındı.

Habervitrini13437 Görüntüleme
İsrail istihbaratı : Trump topal ördek olacak
Gündem

İsrail istihbaratı : Trump topal ördek olacak

Tomer, "Amerikalılar füze programına değinmiyorlar ve rejim değişikliği konusundan tamamen geri çekilmiş gibi görünüyorlar; geriye de Amerikalılar ve İranlıların nükleer proje konusunda üzerinde anlaşacakları asgari düzey kalıyor" şeklinde bir gözlemde bulundu.

Habervitrini12370 Görüntüleme
Bülent Arınç'a MHP'den sert sözler: "Siyaset fosili, FETÖ kuryesi"
Gündem

Bülent Arınç'a MHP'den sert sözler: "Siyaset fosili, FETÖ kuryesi"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin terör örgütü lideri Öcalan’ın statüsüne ilişkin çıkışına gönderme yapan Bülent Arınç’a sert sözlerle yüklendi. Arınç’ı “siyaset fosili” olarak niteleyen Yalçın, eski TBMM Başkanı’nın FETÖ’ye “kuryelik ve aracılık” yaptığını öne sürdü. Yalçın "Baltayı taşa vurmakla kalmıyor, kendi ayağına kurşun sıkıyor. Kim bilir, belki de bazı hamlelerin yerini yapıyor" dedi.

Habervitrini12985 Görüntüleme