Dünya
  • 30.4.2006 13:12

BAKOYANNİ: "TÜRKİYE'YE TAM ÜYELİK DIŞINDA BAŞKA POLİTİKA YOK"

ATİNA - Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, ''Avrupa Birliği'nde Türkiye ile ilgili 'tam üyelik' dışında başka bir politika bulunmadığını'' belirtti.
     Bakoyanni, Atina'da yayımlanan ''Tipos Tis Kiryakis'' gazetesinde yer alan demecinde, Türkiye'nin AB üyeliği ile Türk-Yunan ilişkilerine değindi.
     Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin tezlerinin ''müzakerelerin sonunda tam üyelik'' şeklinde olduğunu belirten Bakoyanni, bu görüşün ülkedeki her iki büyük siyasi parti tarafından da desteklendiğini söyledi.
     Bakoyanni, AB'nin Türkiye'ye ''müzakereler sonunda tam üyelik olacağı'' mesajını vermesinin önem taşıdığını belirterek, ''Bu, Türkiye'nin AB üyesi olabilmesi için, kendi içerisinde gerekli değişiklikleri gerçekleştirebilmesi açısından önemlidir. Bu, bizim görüşümüz. Avrupa'da, bu konuda değişik düşünenler de var. Ancak, bununla ilgili farklı bir Avrupa politikası belirlenmiş değil'' diye konuştu.
     Türkiye'nin, Gümrük Birliği Ek Protokolü ile ilgili yerine getirmesi gereken bazı yükümlülükleri bulunduğunu belirten Bakoyanni, ''bu konunun kesin olduğunu ve yeniden müzakere edilmemesinin mümkün olmadığını'' savundu.
     Bu konuda, önümüzdeki aylarda ''belirli bazı gerginlikler yaşanma ihtimali bulunduğunu'' belirten Bakoyanni, ''Ancak, sonunda Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getireceğine inanmak istiyorum'' dedi.
     Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye'yi ziyaret etmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakoyanni, ''Karamanlis'in Ankara'yı ziyaret edeceğini, ancak bu konuda henüz kesin bir tarih belirlenmediğini'' söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:28

İLGİLİ HABERLER