Dünya
  • 4.10.2020 19:48

Bakü'de Türk bayrağının yanına bir ülke bayrağı daha eklendi

Bakü'de Türk bayraklarının yanıa bir ülke bayrağı daha eklendi; Pakistan

Bakü'de bazı kamu binalarına Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan bayrakları  asıldı

 

Pakistan'ın Azerbaşcan'a tam destek vermesiyle birlikte Azeri Türkleri Pakistan'ı kardeş sınıfına aldı ve evlerine Pakistan bayrakları da astı.


, iki ülke arasında devam eden sınır çatışmaları sırasında Ermeni ordusuna ait büyük miktarda askeri teçhizatı imha etti .
Azerbaycan Savunma Bakanlığı Cumartesi günü erken saatlerde, "Günümüzde, hedeflenen yönlerde başarılı bir şekilde ilerleyen Azerbaycan Ordusu birlikleri, yeni kaleleri ele geçirdi ve bölgeyi düşmandan temizledi" dedi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan'ın "cephenin çeşitli yönlerindeki muharebe faaliyetlerini" bastıran askeri bir video yayınladı.

Bayraklar Pakistan Savunma Bakanlığı binasına asılmadı”

Bu arada Pakistan ve Türkiye bayrakları, her iki ülkenin de Ermenistan'la mücadelesinde ülkeyi desteklemesinin ardından başkentte Azerbaycan halkı tarafından sergilendi.
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Pakistan Büyükelçisi Ali Alizada, sosyal medyasında Bakü'de bir konut binasına yerleştirilmiş Türkiye ve Pakistan bayraklarını gösteren bir fotoğrafı paylaştı.

Daha önce İslamabad, Ermeni güçlerinin Azerbaycan'daki sivil nüfusa yoğun bir şekilde saldırmasının ardından bölgedeki kötüleşen güvenlik durumu konusunda “derin endişelerini” dile getirmiş ve Azerbaycan7a destek vermişti.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 19:55

İLGİLİ HABERLER