Asayiş
  • 15.1.2014 23:56

Balıkesir’de işçilerden çıplak eylem

TÜİK Meydanı’nda Karayolları bünyesinde çalışan bir grup işçi, kadro haklarının verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Üzerindeki giysileri çıkararak eylem işçilere CHP, MHP ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yol İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Muharrem Yıldız, işçilerin kanuni haklarının verilmediğini iddia ederek, "Önümüzdeki günlerde çıkacak torba kanunun düzenlenmesi ile bir daha kimsenin hak iddia edemeyeceği bir düzenleme getiriyorlar. Bu yasal düzenleme sonrasında taşeron işçiliği köle düzenine dönecek ve yargıda da kazanılmaz hale gelecektir" dedi.
Konuşmasını üzerindeki atletle yapan Yıldız, "Açılan davalar sonucunda dün akşam itibarı ile 431 kişinin yerel mahkeme kararı ile karayolu işçisi olduğu tekrar tespit edilip, karayollarında tekrar işbaşı yapma kararı çıkmıştır" dedi.
Başkan Muharrem Yıldız'ın konuşması anında gözlerinin dolması üzerine işçiler sloganlar attı. Yıldız, "Yarın Çanakkale'de aynı eylemi yapacağız. Buradan uyarı olarak açıklıyoruz. Bu yargı kararlarını keyfi olarak uygulamaya devam etmeleri halinde Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya yürüyeceğiz. Hafızalara iz bırakan Tekel eylemlerinin daha radikallerini yapacağız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından eylem sona erdi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER