Yaşam
  • 30.7.2017 15:03

Balkanlarda Görülmesi Gereken Yerler

Son yıllarda Balkan ülkelerine artan rağbet birçok kişinin de dikkatini çekerek merak konusu haline gelmiştir. Görebileceğiniz birçok güzelliği barındıran Balkanlar yurtdışı gezileri için gözde destinasyonlardan biridir. Peki, Balkanlarda görülmesi gereken yerler neresidir? Diye soracak olursanız, bu konu hakkında bilgi edinmeniz adına aşağıda en popüler noktaları sizler için sıralamış bulunmaktayız.

Kosova, Prizren

Güneyinde Makedonya ve Arnavutluk ile komşu olan Kosova’nın 2.büyük şehri olan Prizen, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğundan bugün köklü bir tarihe sahiptir. Hamamları, manastırları, camileri, kalesi ve muazzam doğası ile görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Her yıl sayısız turistin akın ettiği kent, huzur dolu bir atmosfere sahiptir.

Slovenya, Postojna Cave

Dünyanın en uzun mağarası olma özelliğinin yanında başkentten önce elektriğin bu noktaya gelmesi, duyanlarda mağaraya karşı merak uyandırmaktadır. Farklı bir atmosfere sahip olan yer, Balkanlar turu yapanlar için uğrak yerlerinden biri olmalıdır.

Karadağ, Kotor

Balkan ülkelerinin en sakin ve huzur dolu yapısına sahip kentlerinden biri olan Kotor, aynı zamanda Adriyatik denizinin kıyı şehirleri arasında olmasından ötürü de bir hayli fazla ilgi gördüğü söylenebilir. Ortaçağ döneminden kalma birçok eseri barındıran bu küçük şehir, sahip olduğu değerler sayesinde Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Sırf bu yüzden bile şehri ziyaret edip, güzelliklerine şahit olunabilir.

Balkanları gezmenin en güzel yollarından biri de tur ile seyahat etmektir. Düzenlenen tur sayesinde birçok şehri kolayca gezebilirsiniz. Ayrıca bu seyahat esnasında hiçbir şekilde konaklama, ulaşım gibi durumları düşünmenize gerek kalmaz, her şey tur firması tarafından düzenlenir. Eğer Balkan turlarına katılmayı düşünüyorsanız kesinlikle memnun kalacağınız Balkan turlarına bu sayfadan bakabilirsiniz.

Sırbistan, Belgrad

Vizesiz gidilebilen bir şehir olmasından ötürü Türk vatandaşlarının en sık tercih ettiği yurtdışı destinasyonu olarak son yıllarda bir hayli ön plana çıkmıştır. Ülkenin başkenti özelliğini taşıyan Belgrad kenti Taş Meydanı, Şehir Müzesi ile Tiyatrosu, Eski ile Yeni Saray, Kale Meydanı ve Sava Katedrali gibi görülesi birçok tarihi ve doğal güzellikleri barındırır. Ayrıca konaklamadan yeme-içme konusuna varana dek çeşitli alternatiflerde sunmasıyla ziyaretçileri gezilerinden memnun şekilde dönüş yaptığı görülmektedir. Bireysel ya da tur gezileriyle şehri ziyaret edebilir, sahip olduğu muhteşem güzelliklere yakından şahit olabilirsiniz.

Makedonya, Ohrid

Adını kıyısında konumlanan şehirden alan Ohri Gölü ile ünlü olan kent, cennetten bir köşe olarak da adlandırılabilir. Tarihi dokusu, doğası ve misafirperver halkı ile Balkanlarda gidilmesi gereken yerler arasında ilk tercihlerden biri olmalıdır.

Arnavutluk, Tirana

Kıyı şehirlerinden biri olan Tirana, parıldayan güzellikteki denizinin yanı sıra türbeleri, müzeleri, Justinyen Kalesi ve tabi ki Dajti Dağı ile kesinlikle ziyaret edilmesi gereken noktalardan biridir. Rotanızı Balkanlara çevirdiyseniz, bu muazzam güzelliği görmeden geri dönmemenizi tavsiye ederiz.

Bosna Hersek, Saraybosna

Balkan turunun en önemli duraklarından biri olan Saraybosna, savaş esnasında yaşanılan kuşatmaya rağmen dimdik duruşunu bugün tüm dünyaya sergilemektedir. Osmanlı döneminden kalma pek çok tarihi eseri barındıran şehri ziyaret etmek, o güne dek yaşadığınız deneyimlerden çok daha farklı bir deneyim kazanmanızı sağlayacaktır. Bambaşka bir atmosfere ev sahipliği yapan Saraybosna, Osmanlı kültürünün en güzel yansımasıdır da denilebilir.

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2017 15:04

İLGİLİ HABERLER