Asayiş
  • 27.5.2004 00:12

BALTALI DEHŞET!..

BÜLENT ÖZKALELİ
ÇORUM - Çorum'da 2 yıl önce ayrıldığı eski eşinin kızını kendisine göstermemesi nedeniyle cinnet geçiren şahıs, kayınpederinin evini basarak balta ile kapısını parçaladı. Evde kimseyi bulamayan öfkeli adam, kayınpederinin komşusu olan emekli hemşireyi rehin aldı.


Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi Özmercan Apartmanı 6. katta meydana geldi. 2 yıl önce Satı Memiş'ten boşanan Kenan Çelik, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki kızı Pelin'i kendisine göstermediğini iddia ettiği eski eşinin birlikte kaldığı kayınpederi Mehmet Memiş'in evini bastı.

Elindeki balta ile Mehmet Memiş'e ait apartman dairesinin kapısını parçalayan Kenan Çelik evde kimseyi bulamadı. Olay sırasında evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, sinirleri yatışmayan Kenan Çelik, kayınpederinin komşusu emekli hemşire Sezen Özkan'nın (54) evine girerek rehin aldı.


Elindeki balta ve sustalı bıçakla rehin aldığı emekli hemşireyi öldürmekle tehdit eden Kenan Çelik, uzun süre olay yerine gelen emniyet görevlilerine evin kapısını açmadı. Emniyet görevlilerinin ikna etmesi üzerine evin kapısını açan Kenan Çelik, boşandığı eşi ve onun ailesi tarafından kendisine gösterilmediğini iddia ettiği kızı Pelin'i görmek istediğini söyleyerek okuldan getirilmesini talep etti. Daha sonra basın mensupları ile görüşmek istediğini belirten Çelik, karşısında kameraları görünce uzun süre yaşadığı olayları anlatarak, boşandığı eşi ve ailesine hakaretler yağdırdı.

 
Bu sırada Kenan Çelik'i etkisiz hale getirmek için gazeteci kılığına giren polisin çabaları da sonuç vermedi. Rehin aldığı Sezen Özkan'ın kalbine bıçağı dayayan Çelik, balta ile de kafasını parçalayacağı tehdidinde bulundu. Çelik, şeker hastası olduğu ve rahatsızlandığını söyleyen Sezen Aksu'nun yalvarmasına da kulak asmayarak eylemini sürdürdü.


Sık sık boşandığı eşinin kızını kendisine göstermediğinden şikayet eden öfkeli adam, kızını çok sevdiğini ve özlediğini, ancak ayrıldığı eşinin kızını kendisine göstermediğini belirterek, kızının yanına getirilmesini istedi.

Bu talep karşısında küçük Pelin'i okulundan alarak olay yerine getiren emniyet görevlileri daha sonra Kenan Çelik'in küçük kıza da zarar verebileceğini düşünerek babasının görmesine izin vermediler. Emniyet görevlilerinin yaklaşık 3 saat süren ikna çabaları sonuç verince Kenan Çelik, elindeki sustalı bıçak ve baltayı yere bırakarak rehin aldığı Sezen Özkan'ı serbest bıraktı.

 
Polisler tarafından gözaltına alınan Kenan Çelik, ifadesi alınmak üzere Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, dışarıda bulunan eşi ve kayınpederine, kendilerini mutlaka öldüreceği tehdidinde bulundu. Rehin alınan Sezen Özkan ise acil servis doktorlarının olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER