Gündem
  • 13.6.2011 02:56

BALYOZ TUTUKLUSU ÇETİN DOĞAN BEKLEDİĞİNİ BULAMADI!.

Mustafa Bal-bay, Mehmet Haberal, İlhan Cihaner, Sinan Aygün CHP'den, Engin Alan ise MHP'den seçildi. Ancak tutuklu sanıkların serbest kalıp kalamayacağına mahkemeler karar verecek.
Millet veto etti

Seçimlere bağımsız aday olarak giren emekli Orgeneral Çetin Doğan, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan büyük bir şok yaşadı. İstanbul 2. Bölge adayı Çetin Doğan, resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 9 bin 500 oy alabildi. İzmir 2. Bölge'den aday olan Perinçek ise 13 binde kaldı. İstanbul 1. Bölge'den yaklaşık 32 bin seçmenin oyunu alan Tuncay Özkan da Meclis dışında kaldı.

Seçimlere bağımsız aday olarak giren emekli Orgeneral Çetin Doğan, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan büyük bir şok yaşadı. İstanbul 2. Bölge adayı Çetin Doğan, resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 9 bin 500 oy alabildi. İzmir 2. Bölge'dan aday olan Perinçek ise 13 binde kaldı. İstanbul 1. Bölge'den yaklaşık 32 bin seçmenin oyunu alan Tuncay Özkan da meclis dışında kaldı.

Seçime büyük umutlarla giren Cumhuriyet Güç Birliği adayları beklediği sonucun çok uzağında kaldı. Genel seçimlerin en fazla tartışılan isimleri darbe suçlamasıyla yargılanan Çetin Doğan, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'dı. Balyoz darbe planının mimarı olmakla suçlanan ve ilgili davanın bir numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul 2. Bölge'den adaylığını koydu. Seçimlere oldukça iddialı hazırlanan Doğan'ın hedefi en az 60 bin oy alarak Meclis'e girmekti. Ancak millet, kendi oylarıyla iktidara gelen AK Parti'yi devirme planları yaptığı ileri sürülen Doğan'a vize vermedi. Doğan, sadece 9 bin 500 oy alabildi. Doğan'ın aldığı oy, toplamda ancak binde 4'e tekabül ediyor. Yani, bin adaydan sadece 4'ü tercihini 'darbecilikle' suçlanan Doğan'dan yana kullandı. Cumhuriyet Güçbirliği Beşiktaş bürosunda seçim sonuçlarını takip eden Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan ve Doğan'ı destekleyenler, seçim bölgesindeki sandıklardan sonuçların gelmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Ergenekon terör örgütünde yönetici olmakla suçlanan tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise seçimlere İzmir'den katıldı. Millet, İzmir 2. Bölge'den aday olan Perinçek'i de tam anlamıyla veto etti. Perinçek, resmi olmayan rakamlara göre, toplam oyların ancak yüzde 1'ini (13.000) alabildi. Büyük umutlarla seçime giren Perinçek de Meclis dışında kaldı. Bir diğer Ergenekon terör örgütü sanığı Tuncay Özkan da CHP'den aday olamayınca seçime bağımsız olarak girdi. İstanbul 1. Bölge'den adaylığını koyan Tuncay Özkan, Perinçek ve Doğan'dan daha fazla oy aldı ancak yine de Meclis dışında kaldı. Resmi olmayan rakamlara göre

Özkan, yaklaşık 32 bin oy aldı (yüzde 1.2)

DOĞAN'IN SANDIĞINDAN AK PARTİ ÇIKTI Milletvekilliği genel seçimlerinde Silivri Cezaevi'nde yapılan oylamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birinci parti çıktı. Buna göre, 4 bin 930 oyun kullanıldığı cezaevinde, CHP oyların bin 635'ini, AK Parti bin 410'unu, bağımsızlardan Abdullah Levent Tüzel bin 150'sini, MHP ise 341'ini aldı. Çetin Doğan'ın oy kullandığı 9926 numaralı sandıktan ise AK Parti birinci parti olarak çıktı. Oyların 48'ini AK Parti, 43'ünü CHP, 5'ini ise MHP aldı.

Dokunulmazlık zırhı için nihai kararı mahkemeler verecek

AK Parti'nin resmi olmayan sonuçlara göre oyların yarısını aldığı dünkü seçimde, CHP yüzde 25, MHP ise yüzde 13'ü gördü. Bu sonuçlara göre, CHP'nin aday listesinde bulunan Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, İlhan Cihaner ve Sinan Aygün ile MHP'nin İstanbul'dan aday gösterdiği Engin Alan milletvekili seçilme hakkı kazandı. CHP Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ı İzmir 2. Bölge ikinci sıradan, Mehmet Haberal'ı Zonguldak birinci sıradan aday göstermişti. Balyoz davası sanığı Engin Alan ise MHP'nin İstanbul 1'inci bölge birinci sıra adayıydı. Tutuklu milletvekilleri şayet yargılandıkları mahkeme tarafından serbest bırakılırsa cezaevinden çıkabilecek. Aksi takdirde hapiste kalmaya devam edecek. Ancak kritik davaların tutuklu sanıklarına ilişkin son kararı yargılamalarının sürdüğü ilgili mahkemeler verecek.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:39

İLGİLİ HABERLER