Asayiş
  • 19.6.2014 23:09

Balyoz’un tek kadın sanığı da serbest

Balyoz davasının tek kadın sanığı emekli Albay Berna Dönmez, cezaevinden çıktı. Buruk bir sevinç yaşadığını söyleyen Dönmez, “Neden cezaevine girdiğimi bilmiyorum. Hiçbir suç işlemedim” dedi.
İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasındaki tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye kararının ardından davanın tek tutuklu kadın sanığı emekli Albay Berna Dönmez, 21 ay kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan çıktı. Cezaevi önünde saatlerce kendisini bekleyen arkadaşlarına ve eşi Zeki Dönmez’e sarılan Berna Dönmez, çok zor bir süreç yaşadıklarını söyledi. Emekli Albay Dönmez, “Bunun biteceğini biliyordum. Ülkemizde bir gün adaletin tecelli edeceğini bir gün biliyordum. Tıpkı Berlin’de olduğu gibi Ankara ve İstanbul’da da vicdanlı hakimlerin olduğunu biliyordum. Nitekim Anayasa Mahkemesi kararıyla bunu bize gösterdi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olmak üzere bütün mahkeme üyelerine teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bundan sonra da yaşanacak olan süreçte adaletin tecelli edeceğinden eminim. Bu süre içerisinde bana manevi olarak destek olan, yurt içi ve yurt dışından mektuplarıyla destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Neden cezaevine girdiğimi bilmiyorum” diyen Dönmez, “Hiçbir zaman suç işlemedim. Sadece dijital bir veri ile kendimi cezaevinde buldum. Benim gibi yüzlerce insan aynı durumda. Bu bir süreçti yaşandı, bundan sonra aydınlık günleri ülkemize geleceğini ve bizim karşılaştığımız haksızlıkları, hukuksuzlukların hiç kimsenin karşılaşmasını istemiyorum. Bizlere bunları yapanların adalet önünde bizlere yaptıkları gibi değil, adaletli bir şekilde yargılanmalarını istiyorum” diye konuştu.

Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Dönmez, “Bu yolda çok şehitler verdik. Ben Murat albayımın da, Yarbay Ali Tatar’ın da eşlerine, annelerine, çocuklarına kavuşmasını çok isterdim ama olmadı. Onların da ruhunun özgür olduğuna artık inanıyorum” şeklinde konuştu.

“BİZDEN ALDIKLARINI 2 YIL EKSİLTİLMİŞ OLARAK VERİYORLAR”

Saatlerce cezaevi önünde eşinin çıkmasını bekleyen Zeki Dönmez, “Benim için denize bak demişti. Şimdi birlikte bakacağız denize. 21 aylık acı büyük bir ızdıraptı. Nihayet bu ızdırap sona eriyor. Aslında bize bir şey verilmiyor. Bizden aldıkları şeyi 2 yıl eksiltilmiş olarak veriyorlar. Ama hepsini kaybedince bu kadarına bile seviniyor. Ama şuan tabiî ki de mutluyuz. Yaşasın adalet diyoruz. Ankara’da her şeye rağmen hakimlerin olduğunu görmek bir vatandaş olarak hepimizi sevindirdi. Azalan ümitlerimizi tekrar yeşertti. Bu kararın ülkede adaletin hala var olduğunu göstereceğini, bundan sonra da adalete güvenin artacağını düşünüyorum. Bu kararı da çok önemsiyorum. Eşime de kavuştuğum için tabi ki de çok mutluyum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:03

İLGİLİ HABERLER