Yaşam
  • 30.3.2009 05:30

'BANA 'LOHUSALIK NE' DİYE SORSANIZ BALIK DERDİM!..'

Geçtiğimiz yıl basketbolcu Mirsad Türkcan'ın kızkardeşi Emina Türkcan ile dünyaevine giren ve bu evlilikten Yaman isimli bir oğlu bulunan popçu Mustafa Sandal, yeniden hayranlarıyla buluşacağını müjdeledi. Önce Muhabbet Kart'ın yeni reklam filminde ekrana gelecek, yazın da yeni albümünü çıkaracak. Bir de Sinan Çetin ve Mahsun Kırmızıgül'ün yöneteceği birer filmde rol alacak. Evlendikten sonra pek ortalarda görünmeyen Mustafa Sandal'la özel hayatını ve yeni projelerini konuştuk...

* Sizi evliliğe uzak sanatçılardan birisi olarak görüyordum. Ancak ani bir kararla evlendiniz. Bu karar süreci zor muydu?
Zaman zaman zordu. Ama varılacak noktayı biliyorsanız arada çukurlara girebilirsin, lastiğin de patlayabilir ama nereye gideceğini bilirsin.

* Emina'yı ilk gördüğünüzde "Evleneceğim kadın" dediniz mi?
Evet onu karşıdan gelirken gördüm ve onun benim karım olacağını anladım. Ondan ayrı kaldığımda da, onun benim karım olacağını biliyordum.

* Hayatınızda hiç yanılmadınız mı kadınlar konusunda?
Olmaz olur mu?

BENİ AĞLATIYOR!
* Peki Yaman sizi duygulandırıyor mu?
Size şöyle söyleyeyim; bazen Yaman'ın bir bakışını yakalıyorum, hemen ağlamaya başlıyorum. Çünkü o kadar masum doğuyorlar ki; melekler gibi... Bakışı o kadar saf ki... Sonra hayat yolculuğu bizi, hepimizi bu masumluktan uzaklaştırıyor. Çocuğumuz olduğunda onu yeniden hatırlıyoruz. Bu çok acayip bir duygu...

* Çocuğunuzun doğumuyla birlikte eşiniz Emina'da size karşı bir ilgi azalması oldu mu?
Elbette çocuk doğunca Emina ona karşı daha ilgili olacak. Bebeğimiz dünyaya gelmiş, onun büyümesi kolay değil ki! Hele ki Emina gibi alakalı bir anne için... Şu kadarını söyleyeyim; Emina beni hiçbir zaman ikinci plana atmadı ancak öncelik her zaman oğlumuz Yaman'ın...

* Lohusalık dönemi kadınlar için sancılı geçer ve birçok evlilikte sıkıntı yaşanır. Sizde de böyle bir şey oldu mu?
Doğum öncesi ve sonrası kadınların psikolojik ve hormonal dengesi değişiyor. Kimi kadın daha yumuşak, kimisi daha sert oluyor. Allah'a şükür bizde orta boyutlarda; ne çok kötü ne de hafif... O noktada bir erkeğin kesinlikle belli bir olgunluğa ulaşmadan baba olmaması gerekiyor. Belli şeyleri idrak edebileceği zaman olmalı. Bana 28 yaşımda, karımın lohusalık dönemini sorsaydınız, ben onu bir balık türü sanırdım! Anlayamazdım, üstüne gidebilirdim. Bu da evlilikte türbülans yaratırdı. Her erkek hem kendi sağlığı hem de karısı ve bebeğinin sağlığı için kesinlikle olgunlaşmalı.

BAZI ŞEYLERE AÇSAN EVLENME!
* Peki sizce bir erkek hem cinselliği hem de gece hayatını dolu dolu yaşadıktan sonra mı evlilik kararı almalı?
Kesinlikle! Aç olmayacaksın. 'Ben ormanda zıp zıp zıplayan bir kaplanım' diye dolaşıyorsan, evlenmeyeceksin! 'Ben hâlâ böyle bir açlık içindeyim kardeşim!' demeyeceksin! Böyle açlık varsa bu işe girmeyeceksin! Çünkü evlilik aptal insanın işi değil! Öyle bir şirket ki, üstün zekalı bir yapıya sahipsen varolabilirsin. Çok akıllı olman lazım. Aptal adam o müesseseyi batırır.

* Evlilik sözleşmesi yaptınız mı?
Onu yapanlar yapıyor ama bana saçma geliyor. Evlendikten sonra edindiğin şeyleri boşanmaya karar verdiysen de paylaşmak zorundasın. Doğrusu budur. 'Evleneceksin, çocuğu yapacaksın sonra boşanıyorum' diyip, her şeyi alacaksın. Olur mu? Bu, bana ters bir durum.

BİZ YAMANİSTANLIYIZ
* Emina ile aşkınızı taze tutmak için ne yapıyorsunuz?
Bizim ebedi bir mutluluğumuz var. Hep gülüyoruz. Biz birbirimize öyle notlar yazmıyoruz, bakışıyoruz. Birimizde bir dişli aksıyorsa hemen diğeri ona takviye yapıyor. Biz de tamir edip, devam ediyoruz. Aşk sevgiye bir davetiyedir. Bu davetiyeyi alır; kabul edersen birbirini sevmen ve saygı duyman lazım. İçeri girdikten sonra aşkı falan unut. Sen o aşkı beraberinde getirirsen, saygıyı unutursan, aşkı ararsan, sürekli elinde davetiyeyle dolaşırsın ve sürekli parti yapacak yer ararsın.

* Emina'nın size "Evet işte çocuğumun annesi" dedirten özelliği ne oldu?
'Hayat arkadaşınız olabilecek biri mi?' demeniz lazım. Herkesin kriteri farklı. Onun gözünün içindeki ışık, onun ruhundaki ışık, onun o sıcaklığı, espri yeteneği, zekası, gözlem yeteneği bu tip değerler... Benimle paylaşmaktan keyif alıyor, ben de ondan.

* Evde Yaman İmparatorluğu var mı?
Evet, var tabii. Biz, eşimle birlikte Yamanistan vatandaşıyız. (Gülüyor)

(günaydın)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER