Ekonomi
  • 19.10.2005 21:33

BANKACILIK YASASI AYNEN KABUL EDİLDİ

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere iade ettiği Bankacılık Yasası, TBMM Genel Kurulu'nda aynen kabul edildi.
     Genel Kurul'da, Sezer'in tekrar görüşülmek üzere iade ettiği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da aynen kabul edilen Bankacılık Kanunu'nun geçici 23. maddesi görüşmelerine geçilmesinin ardından hükümet adına konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener bu düzenlemeyle, çalışanlar ve emeklilerin hak kayıplarının önüne geçtiklerini söyledi.
     Bazı bankalara ait sandıkların çalışmalarına son vermek zorunda kaldıklarını ve çalışanların emekli ikramiyelerini ödeyemez duruma geldiklerini belirten Şener, ''Tüm sosyal güvenlik kurumları tek çatı altında birleştirilirken, sandıkların çalışmalarını ayrı ayrı sürdürmeleri düşünülemez. Herhangi bir iştirakçinin gaspı da söz konusu değildir'' dedi.
     CHP'li milletvekillerinin sözlü sorularını da yanıtlayan Bakan Şener, 2005 yılı sonu itibariyle aktif sigortalı 74 bin, pasif sigortalı 77 bin, bağımlı 156 bin, toplam 308 bin sigortalı bulunduğunu söyledi.
     Daha sonra Bankacılık Kanunu'nun, ''çoğu kamu bankalarına ait sandıkların SSK'ya devrini öngören'' geçici 23. maddesi aynen kabul edildi.
     Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Bankacılık Yasası'nın tümü oylanarak kabul edildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER