Ekonomi
  • 23.7.2009 13:26

BANKADAN İNSAFSIZLIK

Bursa'da, 15 yıllık polis memuru Savaş Karademir, 2005 yılından kalan 1 kuruşluk borcuna karşılık banka tarafından gönderilen ihtarname karşılığında posta ve ihtarname masrafı olarak 48 TL ödemek zorunda kaldı.

Polis memuru Savaş Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002-2005 yıllarında Rize Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğunu söyledi.

Daha sonra tayinin Bursa Emniyet Müdürlüğüne çıktığını ve 4 yıldır görevini burada sürdürdüğünü anlatan Karademir, Rize'deki banka şubesinin geçen hafta Beyoğlu 23. Noterliği tarafından ev adresine bir ihtarname gönderdiğini bildirdi.

Karademir, içeriğini okuduğunda oldukça şaşırdığı ihtarnameye göre, Rize'deki banka şubesine 1 kuruşluk borcunun göründüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Rize'de maaş aldığımız banka faklıydı. Bursa'ya gelince maaşımızın ödendiği banka da değişti. Rize'deyken kullandığım banka hesabımdan dolayı 1 kuruşluk borcum kalmış. Ancak banka bunu tahsil etmek için 48 TL masrafı bulunan ihtarname göndermiş. 1 kuruş için 48 TL ödemek zorunda bırakıldım. İhtarnameyi alır almaz hemen borcumu kapattım. Az daha 1 kuruş için icralık olacaktım.''

Savaş Karademir, konuyla ilgili olarak banka yetkilileriyle görüştüğünü, ancak bir sonuç alamadığını ifade ederek, tüm banka müşterilerinin, kendisiyle aynı duruma düşmemeleri için zaman zaman hesaplarını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER