Spor
  • 4.1.2014 02:07

Banvit Mejia ile 2 yıl daha

Banvit Basketbol Kulübü'nün Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda kulüp başkanı Özkan Kılıç, genel menajer Turgay Çataloluk ve Sammy Mejia ile gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Kılıç, gazeteciler tarafından yeni bir transfer açıklamasının beklendiğini belirterek, "Bu yeni bir transfer değil. Ama çok kıymetli bir transfer" diyerek, oyuncuları Mejia ile sezon sonunda sona eren sözleşmenin iki yıl daha uzatıldığını açıkladı.

"AİLEMİZİN TAM BİR FERDİ OLDU"
Kılıç, Mejia’nın önemli bir oyuncu olduğuna vurgu yaparak, “Mejia sadece Banvit'te değil Türk basketbolunda iz bıraktı, çok sevildi. Biz de Banvit ailesi olarak kendisine yeni bir sözleşme teklif ettik. Benim için ve Banvit ailesi için çok anlamlı. Bu bir mesajdır. Mejia Türkiye ve Avrupa'da da birçok takımın kadrosunda görmek istediği bir sporcu. Yaşamı, karakteri, ailesi ve sporcu kimliği ile örnek oldu. Ailemizin tam bir ferdi oldu. Ben sözleşmesini uzatarak bizi tercih ettiği için çok mutluyum" dedi.

“BİZİMLE BİRLİKTE BU YOLDA OLMAK İSTEYEN İNSANLARA BU ÇEKİRDEĞİ BOZMADAN BANDIRMA'YI TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ”
Transferlerin takımda bulunan diğer sporcular ile devam edeceğini söyleyen Özkan Kılıç, sürecin Mejia ile başladığını belirterek, "Mejia ile başladık çünkü süreç hızlı ilerledi. Kendisini ispatlamış, şehir ve Banvit ile bütünleşmiş sporcular ile bu süreç devam edecek. Bizim diğer oyuncumuz Davis, Rowland ile kontratımız devam ediyor. Biz bunu bir yıl olarak görmek istemiyoruz. Bunlarla da alakalı ciddi hamlelerimiz var. Aynı şekilde Simmons'un sözleşmesi sona eriyor. Onu da kadromuzda görmek itiyoruz. Bunun yanı sıra devam eden Erkan, Cevher, Ermal var. Bunlarla alakalı olarak da çok kısa sürede değerlendirme yapmak istiyoruz. Biz bu takımı çok sevdik. Bu takımın başarılı olacağına inanıyoruz. Belki bu yıl, belki de önümüzdeki yıllarda ama bu çekirdek kadroyu, birbirini seven insanları koç ile bütünleşerek bir başarı yakalayan insanlara fırsat vermek istiyoruz. Bizimle birlikte bu yolda olmak isteyen insanlara bu çekirdeği bozmadan Bandırma'yı taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Toplantıda Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden ve zor günler geçiren Banvit Kırmızı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Özkan Kılıç, sezon başında bir takım kararlar aldıklarını ve bu kararlar doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "Banvit Kırmızı takımı ile amacımız A Takıma oyuncu kazandırmak. Bizim gençlerimiz çok başarılı ve dinamik ama şu an liğin dibine geldik. Çok kıymetli oyuncular var. Onlara da bir el vermek lazım. Biz direnerek oynayacağız. Gençlerimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

MEJİA: “BANVİT BASKETBOL KULÜBÜ’NÜN GELECEĞİYLE İLGİLİ OLARAK ÇOK HEYECANLANIYORUM”
Banvit ile bu sezon sözleşmesi sona eren ve sözleşmesini 2016 yılı sonuna kadar uzatan Sammy Mejia ise imza öncesi yaptığı açıklamada, kulüp sahibinden, başkanına, takım arkadaşlarından malzemecilere kadar herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, "Ben şimdiden attığım bu imza ile Banvit Basketbol Kulübü’nün geleceğiyle ilgili olarak çok heyecanlanıyorum. Bu büyük puzzlen bir parçası olmaktan çok mutluyum. Hem ben, hem de ailem çok gururluyuz" açıklamasında bulundu.

TURGAY ÇATALOLUK: "TMOO AMİNO DA LİSTEMİZDEKİ İSİMLERDEN BİR TANESİ”
Banvit Basketbol Kulübü’nün ara transferde Gordon ile yolların ayrılmasından sonra oyuncu arayışına girdiklerini söyleyen genel menajer Turgay Çataloluk, "Tmoo Amino da listemizdeki isimlerden bir tanesi. Ama henüz bir anlaşmaya varamadık. Daha başka sporcular ile de görüşüyoruz. Eğer şartlarda anlaşabilirsek Amino yada başka birisi ile transfer yapmak istiyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:47

İLGİLİ HABERLER