Spor
  • 12.8.2009 13:19

BARÇA'YA ARDA SÖZÜ!

İspanyol basını gerek sayfalarında, gerekse internet sitelerinde Rijkaard ile birlikte Arda Turan’ı da gündeme almaya başladı. El Mundo Deportivo ve Diarioas gazeteleri, Galatasaray Teknik Direktörü’nün, yıldız futbolcuyu önümüzdeki sezon Barcelona’ya kazandırmak için söz verdiğini ileri sürdüler. Milliyet'ten Mehmet Çiftçi'nin haberine göre, El Mundo, Ivan Vargas imzalı haberde, Arsenal, Sevilla, Valencia ve Manchester City gibi dev kulüplerin de gözlerini diktiği Arda Turan için en önemli adımı Barcelona’nın attığını yazdı. Gazete, “Osmanlıların yeni gözdesi”diyerek övgüler yağdırdığı Arda Turan için, Rijkaard’ın devrede olduğunu ve bu oyuncuyu, Katalan ekibine kazandırmak istediğini iddia etti.

Laporta detaylı bilgi aldı
Diarioas gazetesi yazarlarından Moises Llorens ise Barcelona Başkanı Joan Laporta ile Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard’ın, Arda’nın geleceğiyle ilgili bir telefon görüşmesi yaptıklarını yazdı. Llorens, İspanyol devi Barcelona’nın ABD’deki hazırlık kampındayken yapılan görüşmede, Başkan Laporta’nın Arda ile ilgili bilgi aldığı ve Hollandalı hocanın övgüler yağdırdığını da vurguladı.
Ancak haberde, Rijkaard’ın, Laporta’ya, bu sezon bırakmayı düşünmediklerini bildirdiği Arda Turan ile ilgili “Önümüzdeki sezon bu izni verebiliriz” hatırlatmasını yaptığı da belirtildi.
Moises Llorens, Milliyet'e verdiği bilgide de, Arda konusunda yürütülen bu gizli görüşmeler sonucunda Barcelona’nın önemli gelişmeler kaydettiğini, Türk yıldızın transferi için önümüzdeki aylarda açıklama yapılabileceğinin altını çizdi.

Özrün faturası 10 bin TL ceza!
Gaziantepspor karşılaşmasının bitiminde hakem Bünyamin Gezer’in yanına giderek gördüğü sarı kart için özür dileyen Arda Turan’a en fazla 10 bin lira para cezası verileceği öğrenildi.
Son dakikadaki oyuncu değişikliği sırasında kale arkasından çıkmak yerine Barış’ın yanına gitmek için ısrar eden Arda’nın, aktif olmayan oyuncuların maçtan sonra yeşil zemine girmelerini yasaklayan talimat doğrultusunda işlem göreceği kaydedildi.
Galatasaray kaptanının bu hareketinin karşılığı hak mahrumiyeti cezası almasının mümkün olmadığına dikkat çeken federasyon yetkilileri, “Bazı yanlış yorumlar kafa karıştırmasın. Arda’nın talimata aykırı hareketi nedeniyle temsilci raporları doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilmesi normal. Ancak bu eyleminin karşılığı sadece para cezasıdır” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER