Spor
  • 30.11.2011 00:32

BARCELONA 4-0'LA DÖNDÜ!..

Getafe mağlubiyetinin moral bozukluğu ile maça başlayan Katalan ekibi, maçın ilk bölümünde oldukça etkisizdi.İspanya La Liga'da bu sezon ilk mağlubiyetini hafta sonunda Getafe karşısında alan Barcelona, Nou Camp'ta konuk ettiği Rayo Vallecano karşısında taraftarına kendini affettirdi ve sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Orta sahada da istediği kadar topa sahip olamayan Barça, üstünlük sayısı için Rayo Vallecano savunmasını zorlayamadı.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünün ardından oyuna ağırlığını koymaya başlayan Barcelona, 29'uncu dakikada Alexis Sanchez'in harika golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahasının sol tarafından topla buluşan Şilili oyuncu, uzak direğe muhteşem bir vuruş yaptı ve direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Bu golle rahatlayan Barcelona, aşılmış oyununu sahaya yansıtmaya başladı. 41'inci dakikada Messi'nin güzel ara pası ile ceza sahasına giren Xavi, topu kontrol edemedi ve sektirdi. Ancak seken top, Alexis Sanchez'in önünde kaldı ve Şilili oyuncu, takımını güzel bir vuruşla 2-0 öne geçirdi.

Rakibinin direncini tamamen kıran Barça, 43'te ise farkı 3'e çıkardı. Pique'nin ara pasıyla hareketlenen Dani Alves, kaleye vurmak yerine David Villa'yı topla buluşturdu ve Villa, Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da ev sahibinin 3 farklı üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı da golle başladı. Dani Alves'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Messi, savunmayı kolay geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sol ayağı ile uzak direğe bırakan Arjantinli, maçın 50'inci dakikasında skoru 4-0'a getirdi.

4 farklı üstünlüğü yakalayan Barcelona, oyunun temposunu ikinci yarı boyunca düşük tuttu. Villa ile bazı pozisyonlar da yakalayan ev sahibi, bu tehlikeleri değerlendiremedi. Nou Camp'ta zorlanmadan 4-0 kazanan Barcelona La Liga'da puanını 31'e çıkardı ve maç fazlasıyla lider Real Madrid ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER