Ekonomi
  • 18.10.2020 11:20

Barkod Okuyucu Nedir?

Barkod sistemi, ürünlerin üzerindeki etiketlerin okunarak tanımının yapılması ile meydana gelir. Stok hesaplama, ürün fiyatı okuma ve otomatik toplama gibi işlemlerin yapılmasını kolaylaştıran barkod sistemi, kasa ve ödeme işlemlerinde çıkan olası hataların önüne geçer. Alışveriş yapılan her yerde karşılaşabileceğiniz barkod okuyucu, işletmelerin rutinlerini büyük oranda kolaylaştırır. Barkod, beyaz zemin üzerinde siyah iki boyutlu çizgi ve numaraların yer aldığı grafiklerdir. Ürünlerin üzerinde bulunan gösterimleri tarayarak okuyup elektrik sinyallerine dönüştürdükten sonra, tanımlı işlemleri gerçekleştiren barkod okuyucu modelleri Avansas’da geniş bir yelpazede yer alır. Barkod okuyucu çeşitleri arasında 2D, lazer, masaüstü, kablolu ve kablosuz ürünler vardır.

Okuyucu modellerinin bazıları standı ile birlikte yer kazanımı sunarken kullanımı da oldukça kolaylık sağlar. Birbirinden farklı markalara ait barkod okuyucu çeşitleri, mağaza ya da kafe gibi sayısız işletmenin gelir-gider işlemleri, müşteri ödemeleri, ürün stok durumlarını hızlandırır. Kablolu ve kablosuz Avansas barkod ve karekod okuyucu modelleri işyerinde güvenli ve rahat bir kullanım imkanı sunar. Böylece, hem yetkili kişinin zamandan kazanmasını sağlar hem de kullanıcının düşük hata oranı ile çalışmasının önünü açar. İşletme, kullanıcı ve müşteri açısından oldukça faydalı bir kullanım sunan barkod okuyucu modelleri arasından ihtiyaç ve beklentiniz doğrultusunda yanıt veren ürünü Avansas’tan tercih edebilirsiniz.   

Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar?

Barkod sistemi, okuyucunun yardımıyla müşterinin hesabı ile ilgili ayrıntı sunmakla birlikte ödeme sonrası para üstü vermeyi kolaylaştırıp cari hesap açmayı da sağlar. Finans ve muhasebe departmanları, kargo firmaları, elektrik, su ve doğalgaz faturalandırma sistemleri ile market gibi hızlı tüketim sektörlerinde kullanılan barkod okuyucu çeşitleri, sorumlu kişilerin ürün takibini hızlı bir şekilde yapmasına yardımcı olurken, envanterleri ayrıştırmasını da kolaylaştırır. Ürünlerin üzerindeki bilgileri elektronik bir sisteme gönderen barkod okuyucu, okuduğu bilgileri printer ya da yazar kasaya iletir. Barkod okuyucu, kullanıcının bir veya birkaç ürün satışı sırasında hata yapma riskini ortadan kaldırır. Kasa çalışanlarının iş yükünü büyük ölçüde azaltan barkod okuyucu, doğru fiyatlar ile işlem yapılmasına yardımcı olur.

Eksilen ürünlerin tamamlanması ile fiyat takibinin hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan barkod okuyucular, zamandan kazandırır. Barkod okuyucu çeşitlerinin her biri, farklı özellik ve görevleri ile ihtiyaçlara cevap verir. Lazer barkod okuyucunun kullanım alanı genişken masaüstü modelleri ise duvara monte edilerek sınırlı bir kullanım imkanı sunar. Hesapların işlenmesi ve kapatılması ile ürünlerin satış ve stok durumlarının takip edilmesini pratik hale getiren okuyucu çeşitleri Avansas’da farklı özellikleri ile yer alır.

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Barkod Okuyucu Nereden Alınır?

Avansas’da geniş bir fiyat ve ürün yelpazesine sahip olan barkod okuyucu modelleri kaliteli ve uygun fiyatlara sahiptir. Öncelikle; kullanım alanı, amaç, ihtiyaç ve beklentilerinizi belirleyip tercih aşamasına geçebilirsiniz. Böylece, doğru barkod okuyucudan verim alıp rutinlerinizi hızlı, pratik, kolay ve konforlu bir şekilde gerçekleştirip hata oranını çok düşürebilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Barkod okuyucu fiyatları üzerinde özellik ve tasarımlar etkili bir rol oynar.

Özellikleri arasında yer alan tarama mesafesi barkod okuyucunun fiyatını doğrudan etkiler. Tarama mesafesi arttıkça fiyatının da arttığı barkod okuyucu modellerinin tarama genişliği de oldukça önemlidir. Okudukları veriyi sisteme kablolu veya kablosuz bir şekilde ileten ürünler, kullanım alanı ve amacına göre tercih edilebilir. Bir diğer en önemli kriter ise ışık kaynağının türüdür. Led teknoloji ile üretilen ışık kaynağı ürünün fiyatını artırabilir. Sayısız faktörün fiyatlarının üzerinde etkili olduğu barkod okuyucu modellerinden sektörünüze uygun doğru ürünü bulup kullanım sağlayabilirsiniz.   

Güncellenme Tarihi : 18.10.2020 11:25

İLGİLİ HABERLER