Asayiş
  • 21.11.2020 17:48

Baro başkanına tacizden soruşturma açıldı

Abdullah Öncel

ADI LİSTEDEN ÇIKARILDI

Hakaret ve tehditlerden usanan kadın, Öncel'e "Savcılığa veriyorum telefonumu, adliyedeyim. Artık seninle devlet uğraşsın, ben tükendim" diye mesaj atmış. Öncel "Ne yaparsan yap" karşılığını verince D.A., "Tarihte ilk defa cezaevine giren baro başkanı olacaksın" mesajını göndermiş. Öncel baronun resmi Twitter hesabından D.A.'yı engelledi.

Staj sürecinde alması gereken zorunlu eğitim D.A.'ya bildirilmedi. Adı stajyer avukat listesinde yer almayan D.A., "Şanlıurfa Barosu Staj Eğitim Kurulu" adıyla oluşturulan WhatsApp grubuna da dahil edilmedi.

ÖNCEL'E SUÇ DUYURUSU

Yeni Şafak'ın haberine göre: Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel'in tehdit ve hakaretlerinden kurtulamayan D.A., Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Kişilerin huzur ve sükununu bozma", "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından suç duyurusunda bulundu. Öncel hakkında ayrıca uzaklaştırma kararı verilmesini de talep eden D.A., şunları kaydetti: "(..) farklı numaralardan arayıp, huzursuzluk yaratarak ruhsal dinginliğimi bozmaktadır. (..) görevinin verdiği nüfuz sayesinde kendisine makamından dolayı sert müdahalede bulunamadığımı bildiğinden, beni rahatlıkla arayabilmekte, özgürlük alanlarıma, düşünce, kanaat ve davranışlarıma dilediği gibi müdahale etmektedir. (..)"

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel hakkında taciz ve şantaj iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel hakkındaki taciz iddiasına TBB (Türkiye Barolar Birliği) soruşturma başlattı. TBB Abdullah Öncel için oy birliği karar aldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulunulmuştu. Taciz ve şantaj ile suçlanan Abdullah Öncel mesajları atanın kendisi olmadığını iddia etti.

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel'in, uzun süre gönül ilişkisi yaşadığı stajyer avukat D.A.'yı, kendisinden ayrılması üzerine 100'e yakın hattan mesajlar atıp taciz ettiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu mesajlarda D.A.'yı stajını iptal etmekle tehdit ettiği belirlenen Öncel hakkında Türkiye Barolar Birliği (TBB) harekete geçti. Öncel için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Kişilerin huzur ve sükununu bozmak", "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek"ten suç duyurusunda bulunan D.A.'nın, dosyanın bir örneğini de TBB'ye gönderdiği öğrenildi.

ARAŞTIRILIP RAPOR HAZIRLANACAK

TBB yönetim kurulu, Öncel hakkındaki iddiaların Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve Avukat Hakları Merkezi tarafından incelenmesine karar verdi. Oy çokluğuyla alınan karara, Bursa Barosu'na kayıtlı TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol'un karşı çıktığı öğrenildi. Yapılacak araştırma neticesinde hazırlanacak rapor, TBB Yönetim Kurulu'nun önüne gelecek. Bu kapsamda araştırma sonucuna göre atılacak adımlara ilişkin bir karar alınacağı ifade ediliyor. Öncel hakkında disiplin mekanizmasının işletilebileceği belirtiliyor.

MESAJLARI BEN ATMADIM

Yeni Şafak'ın haberine göre; Hakkında bulunan taciz ve şantaj iddiaları sonrası Baro Başkanı Abdullah Öncel basın açıklaması yapmıştı. Bir mesajında "Benim param çok, 100 kart aldım, engellesen de bunun önüne geçemezsin" dediği tespit edilen Öncel, iddiaların asılsız olduğunu savundu, D.A.'ya farklı numaralardan mesaj gönderen kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Öncel, D.A.'nın suç duyurusu kapsamında savcılığa ifade verdiğini de kaydetti.

 

Güncellenme Tarihi : 21.11.2020 18:10

İLGİLİ HABERLER