Gündem
  • 29.9.2020 11:55

"Baroya başörtülüler giremez" demişti, başörtülü baro başkanı oldu

'Başörtülüler giremez' demişti! O sözleri yeniden gündem oldu...

İstanbul 2. Nolu Baro’nun Kurucu Genel Başkanı Gönül Yıldız oldu. Başörtülü avukat Gönül Yıldız'ın baro başkanı olması, İstanbul Barosu’na asılan “Başörtülüler giremez” yazılı afişleri yeniden gündeme getirdi.

İstanbul 2. Nolu Baro'nun Kurucu Genel Başkanı'nın başörtülü avukat Gönül Yıldız'ın olması; İstanbul Barosu'na asılan "Başörtülüler giremez" yazılı afişleri gündeme getirdi.

İSTANBUL BAROSU: CÜBBE VE TÜRBAN BİRARADA OLAMAZ

İstanbul Barosu Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, İstanbul Barosuna "Başörtülüler giremez" yazılı afiş asmış ve "Bizim türbana ilişkin bakış açımızı belirleyen tek unsur, cübbeyle türbanın bir arada olmayacağıdır" demişti

"İSTANBUL BAROSU STAJ EĞİTİM MERKEZİ'NDEKİ DERSLİKLERİN KAPISINA 'BAŞÖRTÜLÜLER GİREMEZ' YAZILI AFİŞLER ASILDI

Mehmet Durakoğlu, 15 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi'ndeki dersliklerin kapısına "Başörtülüler giremez" yazılı afişlerin asıldığını belirterek, şunları kaydetti:


"Biz burada bir anlamda avukatlık eğitimi veriyoruz. Kanun eğitimi veriyoruz bir anlamda. Bizim temel yaklaşımımız şudur; cübbenin üzerinde herhangi bir biçimde simge olabilecek, buna şapka da dahildir bakın, herhangi bir şekilde kişinin konumunu ifade edebilecek, tarafsız bir yargı ortamı içerisinde onun hangi taraftan olduğunu, bir sosyal taraf olur, bir siyasal taraf başka şeyler olur, taraf olabilecek herhangi bir şey bulunmaması gerektiğini anlattığımız bir eğitim veriyoruz."

Durakoğlu, bu nedenle de bütün stajyerlerden belli şeyler istediklerini iddia ederek, "Biz mesela erkek stajyerlere ruhsatını verirken onların kravatsız olanlarını da almıyoruz. Onlara kravat da mutlaka taktırmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de bunu bir düzenleme şeklinde ortaya koymaya çalışıyoruz. Staj eğitiminde de anlatıyoruz. Diyoruz ki avukatlık mesleğinde mesleğin etik ve estetik değerlerine uymak gerekiyor" demişti.

Mehmet Durakoğlu, avukatlık mesleğinin belli kuralları olduğunu iddia ederek, avukatların bu meslek kurallarına aykırı davrandığı zaman disiplin kuruluna giderek ceza aldığını öne sürdü.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 12:11

İLGİLİ HABERLER