Gündem
  • 30.7.2009 02:06

BARTHOLOMEOS: RUHBAN OKULU'NUN AÇILACAĞINDAN UMUTLUYUZ

İSTANBUL - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Heybeliada'da bulunan Ruhban Okulu ile ilgili olarak ''Okulun açılacağından umutluyuz ve Ankara'dan, hükümetimizden resmi bir haber bekliyoruz'' dedi.
Yunanistan'ın Egion kenti filarmoni orkestrası Efterpi, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Rum Cemaat Vakıfları'nın katkılarıyla Darülşafaka Tesisleri Anfi Tiyatro'da konser verdi.
Konsere gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Konsere, sadece davet edildiği için değil destek vermek amacıyla geldiğini ifade eden Bartholomeos, Patrikhane ve şahsı olarak her zaman Yunanistan ve Türkiye'nin dostluğundan yana olduklarını söyledi.
Bartholomeos, gazetecilerin Ruhban Okulu'na ilişkin soruları üzerine de bu konuda geçen gün Çanakkale Valiliğini ziyareti sırasında da açıklama yaptığını hatırlatarak, ''Okulun açılacağından umutluyuz ve Ankara'dan, hükümetimizden resmi bir haber bekliyoruz. Çünkü şu ana kadar çok konuşuldu, yazıldı, çizildi. Fakat bizim Ankara'dan herhangi bir haberimiz, davetimiz olmadı. Bekliyoruz inşallah bu da olur'' dedi.
Bu arada, Konser başlamadan önce sahneden bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Egion Kenti'nin Filarmoni Orkestrası Efterpi'yi ilçede konuk etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, orkestranın Ege'den estirecekleri müzik rüzgarı için teşekkür etti.
Konsere, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER