Dünya
  • 25.7.2009 13:33

BARZANİ: ''BUGÜN KÜRTLERİN BAYRAMI''

ERBİL - Oyunu kullandıktan sonra basının karşısına çıkan Neçirvan Barzani, "seçimlerin gelecekleri için çok önemli olduğunu" belirterek, herkesin sandık başına gitmesi çağrısında bulundu.
Barzani, "4 yıl içinde yaptığı en büyük işlerden birinin Süleymaniye ve Erbil idaresinin birleştirilmesi olduğunu" kaydederek, ''Bu bizi zorladı ama bu zoru başardık'' dedi.
Neçirvan Barzani, Türkiye ile ilişkiler konusunda da ''Türkiye bizim önemli bir komşumuz. Biz hem Türkiye hem komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olmayı istiyoruz ve bunun için de gayret gösteriyoruz. Şu an ilişki düzeyimiz çok iyi ve biz bundan çok mutluyuz. Türkiye'den gelen gözlemcileri Erbil'de ağırladık. Onların da burada olmasından dolayı mutluyuz'' dedi.
Bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani de oyunu saat 10.00'da kendi karargahında kullandı.
Mesud Barzani, "bugün herkesin kendi parlamentosunu ve kendi başkanını özgür bir şekilde seçtiğini" ifade ederek, ''Umarım bu seçim Bağdat'la olan sorunlu ilişkilerimizde iyi bir başlangıç olacak. Aynı zamanda yaşadığımız diğer kardeş milletlerle ilişkilerimizi daha da pekiştirecek'' dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Barzani, ''Bağdat'la sorunlar olduğunu, ancak bunların diyalogla çözüleceğini" kaydetti.
"Bugünün Iraklıların ve Kürtlerin bayramı olduğunu'' söyleyen Mesud Barzani, seçilememesi halinde ne yapacağının sorulması üzerine, ''Milletimiz kime oy verirse biz buna saygı gösteririz'' dedi.
Mesud Barzani ayrıca, "tüm komşu ülkelerle, özellikle Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini, var olan ilişkileri geliştirmeyi arzuladıklarını" belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER