Gündem
  • 28.6.2008 16:46

BARZANİ: "ERDOĞAN'I ÇOK SICAK KARŞILARIZ"

ERBİL -Irak merkezi hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Erbil'e dönen Barzani, burada Bağdat gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
     Barzani, Kürt bölgesinde yapılan her şeyin Irak anayasasına uygun olduğunu belirterek, bu konuda çok şeffaf bir politika izlediklerini söyledi.
     Bağdat'ta kimsenin yapılan petrol anlaşmalarını iptal edemeyeceğini ileri süren Barzani, "Sözleşmeleri feshetmeye kimsenin hakkı yok. Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani'nin, 'sözleşmelerin iptal edilmesi gerektiğini' söylemesi yanlıştır. Bu konularda en büyük dayanağımız Irak anayasasıdır ve biz anlaşmaları bu çerçevede yapıyoruz" dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret edecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Barzani, şöyle dedi:
     "Bizim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan ile şimdiye kadar görüşme gibi bir programımız yok. Ama olursa tabii ki biz çok seviniriz. Erdoğan'ı Irak'ta çok sıcak karşılarız. Ama şu ana kadar böyle bir program yok. Erdoğan'ın gelişinin her iki ülke için ilişkilerde yeni dönem ve iyi başlangıçlara neden olmasını diliyorum. Irak ile Türkiye arasında iyi komşuluk ilişkileri olmasını istiyoruz."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER