ERBİL -Irak merkezi hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Erbil'e dönen Barzani, burada Bağdat gezisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Barzani, Kürt bölgesinde yapılan her şeyin Irak anayasasına uygun olduğunu belirterek, bu konuda çok şeffaf bir politika izlediklerini söyledi.
Bağdat'ta kimsenin yapılan petrol anlaşmalarını iptal edemeyeceğini ileri süren Barzani, "Sözleşmeleri feshetmeye kimsenin hakkı yok. Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani'nin, 'sözleşmelerin iptal edilmesi gerektiğini' söylemesi yanlıştır. Bu konularda en büyük dayanağımız Irak anayasasıdır ve biz anlaşmaları bu çerçevede yapıyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret edecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Barzani, şöyle dedi:
"Bizim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan ile şimdiye kadar görüşme gibi bir programımız yok. Ama olursa tabii ki biz çok seviniriz. Erdoğan'ı Irak'ta çok sıcak karşılarız. Ama şu ana kadar böyle bir program yok. Erdoğan'ın gelişinin her iki ülke için ilişkilerde yeni dönem ve iyi başlangıçlara neden olmasını diliyorum. Irak ile Türkiye arasında iyi komşuluk ilişkileri olmasını istiyoruz."
BARZANİ: "ERDOĞAN'I ÇOK SICAK KARŞILARIZ"

Hızlı Özet
“Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin üst düzey yetkilisi Neçirvan Barzani, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Irak'ta çok sıcak karşılarız" dedi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tekel bayisini imam dualarla açtı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşanan olay tepki topladı. Yeni açılan bir tekel bayisinin açılışında cami imamının dua etmesi akıllara durgunluk verirken, görüntüler kısa sürede gündem oldu. Vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüdü.

Malatya'daki şiddetli depremin ardından korkutan uyarı: Hazırlıklı olmak gerek
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 06.20'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedilirken Prof. Dr. Osman Bektaş, "Tek başına daha büyük bir depremin habercisi olarak yorumlanamaz; ancak M6 depremine karşı hazırlıklı olmak gerekir" dedi.

DOA sistemiyle 33 milyon ambalaj toplandı! Listenin birinci sırasına o şehir oturdu
DOA sistemiyle 17 günde 33 milyonu aşkın ambalaj toplandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2 milyondan fazla vatandaşımız DOA'ya kayıt oldu" dedi. En fazla ambalaj toplanan iller sırasıyla İstanbul, Denizli, Sakarya, Ankara ve Bursa oldu.

Fetullah Gülen haininin mezarını ziyaret eden kimse kalmadı
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki mezarını günlük ortalama ziyaret eden kayda değer bir kitle bulunmamaktadır.