Gündem
  • 12.9.2011 00:53

BARZANİ PKK'YA ÇIKIŞTI!..

Barzani, "30 milletvekiliyle Türkiye parlamentosunda hak talebinde bulunabiliyorsan o zaman silaha ne ihtiyacın var." dedi.

Barzani, PKK ve PJAK'ın bahane vermemeleri durumunda, Türkiye ve İran'ın Kuzey Irak'ı bombalamayacağını belirterek, "Onlardan, bizim bölgemizin çıkarlarını göz ardı etmemelerini istedik. Dönem, silahlı mücadele dönemi değil." dedi.

Barzanî, Irak'ın Zaho kentinde Irak'ta yaşayan Kürtlerin mücadelesi anısına düzenlenen konferansa bir mesaj gönderdi. www.kurdistan.tv sitesinde yer alan mesajında Barzani, BDP ve PKK'yı bir kez daha ağır dille eleştirdi.

Barzanî, "Sınırda büyük karışıklık var. Türkiye ile İran'a soruyoruz. 'neden bölgemizi bombalıyorsunuz?' Bize diyorlar ki 'bizim Irak Kürdistan bölgesiyle sorunumuz yok.' Bize saygı duyuyorlar.

'PKK ve PJAK ülkemize geçip saldırılar düzenliyorlar, daha sonra o bölgeye geçiyorlar' diyor Türkiye ve İran. Şimdi bazı ülkeler bölgemize konsolosluklar açıyor.

PKK ve PJAK'ın da bölgenin durumunu artık gözden geçirmesi gerekiyor. Bugün bir savaş nedeni kalmamış, hiçbir hak da silahla alınamaz." diye ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:09

İLGİLİ HABERLER