Gündem
  • 27.7.2009 14:36

BARZANİ YENİDEN SEÇİLDİ

ERBİL / İHA

Öte yandan, muhalefetteki Değişim Hareketi de yüzde 24 oranında oy alarak meclise girmeye hak kazandı.

Cumartesi günü yapılan seçimlerin ardından başlayan oy sayım işlemleri ile belli olmaya başlayan sonuçların ardından, Barzani taraftarları sokaklara döküldü. Seçim sonuçlarını kutlayan halk sokaklarda halaylar çekerek, uzun konvoylar oluşturdu. Gece boyunca seçim zaferini kutlayan Barzani taraftarları havaya ateş açtı.

Seçimlerde oyunu Barzani'ye verdiğini söyleyen bir vatandaş, "Alınan sonuç bizim için bir zaferdir. Mesud Barzani'yi çok seviyoruz. Tekrar başkan olarak seçildi. Bu bizim için büyük bir sevinçtir" diye konuştu.

Erbil sokaklarındaki kutlamalara katılan diğer bir vatandaş ise "Biz bugün tekrar bir bayram yaşıyoruz. Mesud Barzani Kürt meselsinin çözümü için çok çalıştı, uğraştı. Onun için bizim başkanımız olarak kalmasını istiyoruz" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Mesud Barzani ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) oluşan koalisyon yüzde 63 oranında oy aldı.

Muhalefette Noşirvan Mustafa liderliğindeki yeni ve reformist parti Değişim'in yüzde 24, Hizmet ve Reform listesi ittifakının ise yüzde 11 oranında oy aldığı kaydedildi. Resmi olmayan bu sonuçlara göre Meclis'te KDP-KYB ittifakı 63, Değişim 24, Hizmet ve Reform listesi ittifakı ise 11 sandalye kazandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER