Sağlık
  • 23.7.2009 02:56

BAŞ DÖNMESİ HASTALIK BELİRTİSİ...

Dengemizi beyincik, iç kulak ve gözlerle sağlıyoruz. Bu sistem bozulduğunda vertigo yani baş dönmesi ortaya çıkar"diyen Prof. Esor Balkan vertigonun hastalık değil, hastalık belirtisi olduğunu belirtti...

Akdeniz Üniversitesi Vertigo Poliklinikliği Sorumlusu, K.B.B. Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esor Balkan, baş dönmesinin genel adı olan vertigonun, toplumda zaman zaman hastalık olarak dile getirildiğini, ancak vertigonun hastalık değil bir hastalığın belirtisi olduğunu söyledi. İnsan vücudunda dengeyi sağlayan sistemler bulunduğunu, bunların başında da beyincik, iç kulak ve gözlerin geldiğini ifade eden Balkan, ''Tüm bunların dengeli çalışmasıyla dengemizi buluyoruz. Bunlardan biri bozulduğunda baş dönmesi oluyor ve buna vertigo deniliyor'' dedi.

EN YAYGIN SORUN

Baş dönmesinin yaygın bir sağlık sorunu olduğunu ve hastaların büyük bölümünün önce dahiliye servisine başvurduğunu ve burada tanı konulamayan hastaların çeşitli servislere gönderildiğini vurgulayan Balkan, bu nedenle üç yıl önce Akdeniz Üniversitesi'nde vertigo polikliniği açtıklarını bildirdi.

NEYİN YOL AÇTIĞI BULUNUYOR

Prof. Dr. Esor Balkan konuyla ilgili şunları söyledi: ''Vertigo Polikliniğinin açılmasının nedeni, hastanın vertigoya neden olan hastalığını bulup onu tedavi etmektir. Bir hastanın, iç kulağına, beyincik fonksiyonlarına, derin duyularına ve gözlerine bakıyoruz. Eğer bizim branşımızla ilgiliyse tedavi ediyoruz. En çok kulak, nöroloji, dahiliye, göz, psikiyatri ve fizik tedavi tanılarına rastlıyoruz.'' Vertigo Polikliniğine, kurulduğundan bu yana 7 bin kişinin baş dönmesi şikayetiyle başvurduğunu kaydeden Balkan, bunlardan yüzde 90'ının hastalığının tedavi edildiğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER