Spor
  • 25.5.2019 00:42

Başakşehir 1 puanla veda etti

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Başakşehir'in golünü Visca atarken Alanyaspor'un golünü Fernandes kaydetti. Bu sonucun ardından Başakşehir sezonu 67, Alanyaspor ise 44 puanla kapadı

Ev sahibi ekip 6. dakikada öne geçti: Sol kanattan gelişen Başakşehiratağında Clichy ortaladı, kale alanı içinde gerilerden gelen Visca'nın kafa vuruşunda üst direkten dönen top kaleci Ufuk'a çarpıp içeriye doğru gitti. Ufuk'un tokatladığı topun çizgiyi geçtiği belirtildi.

VAR incelemesi sonrası Ufuk'un topu çizginin içinden çıkardığı belirlendi ve yardımcı hakemin gol kararı geçerli sayıldı.

Başakşehir golden sonra da ataklarını kesmedi. 8. dakikada sol çaprazdan ceza alanına sokulan Visca çaprazdan müthiş bir plase yolladı, kaleci Ufuk soluna giden topu nefis bir hamleyle kornere çeldi.

Alanyaspor 18. dakikada beraberliği yakaladı: Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrası Cenk Ahmet'in içeriye ortaladığı topa arka direkte Fernandes nefis yükseldi ve direk dibinden topu ağlara yolladı: 1-1

İlk 45 dakika sonunda takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Alanyaspor ikinci yarıya hızlı başladı: Fernandes'in ara pasıyla Villafanez bir anda pozisyona girdi ancak penaltı noktası üzerinden düşerken yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

Başakşehir'de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Emre Belözoğlu karşılaşmayı tribünden Başkan Göksel Gümüşdağ'la birlikte takip etti.

Konuk ekip 67. dakikada etkili geldi: Tek pasların ardından sağ çaprazda topla buluşan Cisse'nin çaprazdan şutunda Mert topu kornere çeldi.

Alanyaspor 68. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caulker kafayı vurdu, kaleci Mert direk dibinden topu çıkardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve iki takım da 1-1'lik skorla 1'er puana razı oldu. Bu sonucun ardından Başakşehir sezonu 67 puanla ikinci tamamladı. Alanyaspor ise sezonu 44 puanla kapattı.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2019 11:32

İLGİLİ HABERLER