Spor
  • 21.4.2019 18:12

Başakşehir bir puanı VAR kuvvetiyle kurtardı

Lider Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor'la evinde 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Haftayı 62 puanla kapatan Başakşehir'le Galatasaray arasındaki puan farkı 3'e indi!
Başakşehir bir puanı uzatma dakikalarında hakemin ağır bir kararla verdiği penaltı ile aldı..

Lider Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor'la evinde 1-1 berabere kaldı! Üst üste ikinci kez puan kaybeden Başakşehir'le en yakın takipçisi Galatasaray arasındaki puan farkı 3'e indi! Rizespor'un golünü Vedat kaydederken Başakşehir'e puan kazandıran ise Visca oldu. Başakşehir, 29. haftayı 62 puanla kaparken Rizespor aldığı bu beraberlikle puanını 38'e yükseltti.

Maça hızlı başlayan Çaykur Rizespor, Başakşehir'in ilk dakikada yaptığı hatada gole çok yaklaştı: Ev sahibinin riskli paslaşmalarına baskı yapan Rizespor'un yaptığı sonuç verdi. Mert'ten önce topu alan Muriqi, dar açıdan topu kaleye göndermek istedi ancak yan ağlarda kaldı.

Dakikalar 9'a geldiğinde Rizespor bir net pozisyondan daha yararlanamadı: Boldrin'in ceza sahasına yaptığı ortayı Muriqi arka direkten çevirdi. Saadane, kale ağzında kafa vuruşu yaptı ama top dışarı çıktı.

Başakşehir ilk tehlikesini 15. dakikada yarattı: Musa'dan kurtulan Caiçara, ceza sahasına girdi ve çizgi üstünden sert ortaladı ancak savunma karşıladı. Devamındaki pozisyonda Robinho'nun ceza sahasından sert vuruşu savunmaya çarptı ve direğin hemen üstünden kornere çıktı.

22. dakika oynanırken Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı! Sağ kanattan atağa çıkan Boldrin, çaprazdan sert vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.

VISCA DENEDİ, GÖKHAN GEÇİT VERMEDİ!

Dakikalar 28'i gösterdiğinde Çaykur Rizespor savunmasının anlaşmazlığında İrfan Can'ın şık pasıyla topla buluşan Edin Visca yakın mesafeden vurdu ancak top adeta Gökhan'ın eline yapıştı!

Yaklaşık 1 dakika sonra aynı ikili bir kez daha karşı karşıya geldi. Çizgiye inen Edin Visca, kaleye sert gönderdi. Kaleci Gökhan topu son anda kornere çeldi.

Visca, 39. dakikada uzak mesafeden kullandığı frikikte kaleyi tuttursa da Gökhan gole izin vermedi!

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi!

Çaykur Rizespor, tıpkı ilk yarının başında olduğu gibi ikinci yarıya da baskıyla başladı. 46. dakikada Azubuike şık çalımların ardından Boldrin'e bıraktı. Çaprazdan sert vuran Boldrin, isabeti sağlayamadı.

Ev sahibi ekip 52. dakikada bir kez daha Gökhan'ı geçemedi: Edin Visca'dan seken topu gelişine tamamlayan Emre Belözoğlu, Gökhan'a takıldı.

58. dakikada Başakşehir'in etkili gelişen hücumunda arka direğe yapılan ortaya kafayı İrfan Can vurdu ancak son anda Melnjak araya girdi.

BAŞAKŞEHİR'DE SOĞUK DUŞ!

Dakikalar 62'yi gösterdiğinde hücuma çıkan Abdullah'ın pasında topla buluşan ve harika dönerek ceza sahasına giren Muriqi, tam bir golcü vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Rizespor, Başakşehir deplasmanında 1-0 önde.

Çaykur Rizespor 68. dakikada kontratakla gol aradı: Umar Aminu takımını hızlı hücuma çıkardı. Bomboş durumda olan Muriqi'ye göndermek istedi ancak araya savunma girdi.

73. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşu savunma uzaklaştırdı. Visca gelişine vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

Maçın son dakikalarında rakip kale önünde baskı kurmaya çalışan Başakşehir, kalesinde iki büyük tehlike atlattı. 86. dakikadaki hızlı hücumda topu ceza sahasına kadar taşıyan Aminu, Azubuike'ye ortaladı ancak savunmasına yardımcı olan Visca araya girdi.

88. dakikada Başakşehir gole çok yaklaştı: Karambolde topu önünde bulan Arda, kaleye şutunu gönderdi ancak Awaziem kritik bir müdahaleyle golün önüne geçti.

BİR KEZ DAHA GÖKHAN!

Ev sahibi 89. dakikada bir kez daha tehlikeli geldi! Visca'nın pasında ceza sahasına giren Arda, yerden sert ortaladı ama Gökhan ayağıyla uzaklaştırdı.

HAKEM ÖNCE DEVAM DEDİ SONRA PENALTI VERDİ!

90+2'nci dakikada Musa ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Mahmut penaltı beklerken Hüseyin Göçek önce devam kararı verdi. Bir süre VAR ile iletişime geçen Göçek pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi!

Topun başına geçen Visca, 90+6'ncı dakikada hata yapmadı ve skoru 1-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Liderle en yakın takipçisi Galatasaray arasındaki puan farkı 3'e indi.

Lider Başakşehir gelecek hafta Göztepe'yi konuk edecek. Çaykur Rizespor ise Sivasspor'la evinde karşılaşacak.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2019 19:53

İLGİLİ HABERLER