Spor
  • 2.3.2020 22:00

Başakşehir liderliğe oturdu

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Clichy, 63. dakikada İrfan Can ve 76. dakikada Demba Ba kaydetti. Gaziantep'in tek golü ise 72. dakikada Kenan Özer'den geldi. Bu sonuçla birlikte Başakşehir puanını 49 yaparak bir maç eksiği olan ve 48 puana sahip Trabzonspor'u geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantep ise 31 puanda kaldı.

ÖZET İZLE: Başaksehir 3-1 Gaziantep FK Maçı Özeti ve Golleri İzle | Başaksehir Gaziantep FK kaç kaç bitti?

Maçtan Dakikalar

84' Furkan Soyalp, rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

83' Edin Visca tarafından çekilen şutu, kaleci kurtarıyor.

76' GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Demba Ba ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor.

72' GOOOLL!! Kenan Özer, farkı 1'e indiren golü atıyor.

72' Gaziantep FK takımından Alexandru Maxim sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

63' GOOOLL!! Medipol Başakşehir, İrfan Can Kahveci ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor.

55' Bu dakikada Gaziantep FK takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut direğin az farkla uzağından auta gidiyor. Şutu çeken isim Oğuz Ceylan

51' GOOOLL!! Gael Clichy takımını öne geçiren golü atıyor. Demba Ba, gol pasını veren isim.

50' Gaziantep FK takımında, taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Güray Vural.

46' İkinci yarı başladı

45' İlk yarı sona erdi.

45' Medipol Başakşehir adına şanssız an Martin Skrtel tarafından yapılan vuruş direkten dönüyor

39' Patrick Twumasi altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

34' Ceza sahası içinde topla buluşan Oğuz Ceylan, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Mert Günok kurtarıyor.

33' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Alexandru Maxim ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

32' Gaziantep FK takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından Alexandru Maxim tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

29' Medipol Başakşehir takımından Junior Caiçara sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

Medipol Başakşehir takımından Edin Visca tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

25' Ceza sahası içinde topla buluşan Danijel Aleksic, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor,savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

17' Sol kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan Gael Clichy ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

14' Gaziantep FK takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından Junior Morais tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

12' Gaziantep FK takımından Junior Morais sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

10' Alin Tosca, rakip yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden şut çekiyor, kaleci Mert Günok kurtarıyor.

10' Bu dakikada Gaziantep FK takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.Şutu çeken isim Andre Sousa

6' Güray Vural, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

1' Maç başladı

Başakşehir: Mert, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, İrfan Can, Mahmut, Visca, Aleksic, Elia, Crivelli.

Gaziantep FK: Günay, Oğuz, Djilobodji, Kana Biyik, Tosca, Morais, Andre Sousa, Twumasi, Güray, Maxim, Kayode.

 

Başakşehir 3-1 Gaziantep FK

Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, ligde son oynadıkları Çaykur Rizespor mücadelesine göre ilk 11'de 2 değişikliğe gitti.

Okan Buruk, geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Demba Ba ve Carlos Ponck'u yedekler arasında bekletirken cezası sona eren Enzo Crivelli ile Martin Skrtel'e ilk 11'de görev verdi.
Buruk; Mert Günok, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca, Elia, Aleksic ve Crivelli ilk 11'ini sahaya sürdü.

- Şehitler anıldı

Medipol Başakşehir ile Gaziantep FK arasında oynanan mücadele öncesinde Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıda şehit düşen askerler anıldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın tribünlerinde, "Vatan size minnettar", "Vatan sana canım feda", "Bizim dirimiz asker, ölümüz şehittir", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartları ile Türk bayrakları yer aldı.

 İki takımın futbolcuları, ısınma hareketlerine üzerinde Türk bayrağı bulunan tişörtlerle çıktı.

Medipol Başakşehirli futbolcular kol kola girerek, Gaziantep FK'lı oyuncular da asker selamı vererek şehitleri andı. İki takımın futbolcuları sahaya "Milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankartla çıktı.

Tribünlerdeki futbolseverler de uzun süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratında bulundu.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün şehitler için özel olarak hazırladığı iki klip de mücadele öncesinde skorboardda gösterildi.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2020 22:22

İLGİLİ HABERLER