Spor
  • 28.6.2019 18:46

Başakşehir'in Rus futbolcusundan olay sözler!.. Herkes Terim'den korkuyor

Fedor Kudryashov’dan flaş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fatih Terim açıklaması!

Geçen sezon devre arasında Medipol Başakşehir'e transfer olan Rus futbolcu Fedor Kudryashov, şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmaları ve Türkiye'deki hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başakşehir ile yollarını ayıran 32 yaşındaki savunma oyuncusu, "Türkiye'de defans oynayan takımlar var ancak hücumda akışkanlar. Futbol açısından zevk aldım. Bizim stat dışında her stat doluydu" ifadelerini kullandı.
 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soyunma odasına inmediğini söyleyen Kudryashov, "Cumhurbaşkanı'nın soyunma odasına indiği iddiası doğru değil. Kulüpte 8 hissedar var ve biz sadece bir tanesiyle iletişim halindeydik. Diğerleri sadece maçlara geliyordu" dedi.

 


Galatasaray ile girdikleri şampiyonluk yarışını kaybetmelerine değinen tecrübeli isim, "Makine gibiydik ve Beşiktaş maçının devre arasında 1-0 öndeyken makine durdu."

 


"Sezon sonuna kadar da çalışmadı. Ne oldu bilmiyorum. Sadece takım olarak değil teknik ekibin de hataları vardı. Elinden gelen her şeyi yapan tek kişi başkandı" yorumunda bulundu.
 


Galatasaray'a özel yardım olduğunu söyleyen Kudryashov, "Ne olduğunu açıklayamam. Karşımızda Galatasaray ve basının yardımı vardı. Eğer bunu bilseydik, anahtarı bulup şampiyon olurduk" dedi.
 


Sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim hakkında da flaş açıklalamarda bulunan Rus futbolcu, Türkiye'de kimsenin Terim'e söz söylemeye cesaret edemediğini belirtti.
 



Terim'in hakemler üzerindeki etkisine değinen Rus futbolcu, "Hakemler ve basın üzerinde ciddi bir etkisi var. Sahada sürekli hakemlere itiraz ediyor. Galatasaray ile oynadığımız maçta bunu gördüm. Bu davranışları nedeniyle çok çirkin gözüküyor. Kimse ona itiraz etmeye cesaret edemiyor" şeklinde konuştu.
 


İşte Rus futbolcu Fedor'un açıklamalarından satır başları;

 


"Türkiye'de deplasman taraftarlarına bir kota var ancak bizim evimizde oynadığımız maçlarda da rakibin taraftarı daha fazla oldu. İnsanlar bizim stadımızda da deplasmanı yaşattı."
 


"Galatasaray maçında kimse konuşmadı ancak herkes baskıyı hissediyordu. Tüm maç boyunca baş ağrısı çektim. Ben Beşiktaş'ın stadının Avrupa'nın en gürültülü stadı olduğunu düşünürdüm ancak Galatasaray'ın stadı karşılaştırma kabul etmez. 1-2 yıl önce RB Leipzig Beşiktaş'ın stadına gelmiş ve Timo Werner, 35. dakikada gürültü nedeniyle maçtan ayrılmak zorunda kalmıştı, oradan hatırlıyordum."

 



"Taraftarımız olsaydı daha rahat şampiyon olur muyduk? Bilmiyorum, baskı da yapabiliyor. Fenerbahçe mesela, tüm sezon boyunca kötü bir futbol oynadı ve taraftarlar sezon boyunca oyuncuları eleştirdi."
 


"Galatasaray maçından önce Epureanu ile konuştum ve "Bu statta oynamak zor olacak" dedim. Epurean uda o kadar basit olmaz her şey dedi. Sonunda sahada ve tribünde olanlara hazır olmadığımız ortaya çıktı. Birbirimizi duymuyorduk, 2 metre yanımızdakini bile duymadık. Gelip kulağına bağırmamız gerekiyordu. Maçtan sonra 1 gün duymadım, dalga geçmiyorum. Maç boyunca sağırdım."

 


"Türkiye'de Rusya'ya göre daha bağımsızsın. Mesela benim kendi özel antrenörüm vardı ve kendi takvimini uyguluyordu. Rusya'da buna izin verilmez. Türkiye'de tek başına idman yapmak istiyorsan, kimse bir şey söylemez, kimse seni sahada çalışmaya zorlamaz. Salonda çalışmak istersen, antrenör ile çalışabilirsin."
 


"Neden Türkiye'de olduğunu anlayamadığım oyuncu Arda Turan. Barcelona'da, Atletico'da oynamış adam, çok şeyler kazanmış bir oyuncu ama sanki şu anda bir şeyler eksik. Belki motivasyonu yok, hevesi eksik."

 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2019 18:56

İLGİLİ HABERLER