Eğitim
  • 22.7.2009 01:50

BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERE UMUT IŞIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları’nda başarı kaydedemeyen ortaöğretim öğrencilerine bir şans daha tanınacağını duyurdu.


Balıkesir’in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yayımladığı ‘Sınıf Geçme ve Sınav’ yönetmeliği uygulamasını öğrencilere duyurdu. Yönergeye göre, Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları’nda başarı kaydedemeyen ortaöğretim öğrencilerine bir şans daha tanınacak. Tüm il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne dağıtımı yapılan yönergede şu ifadeler yer alıyor;

“Ortaöğretim kurumlarında ders kesimini takiben yapılan Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları tamamlanmıştır. Konu ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda; az da olsa bir kısım öğrencinin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemedikleri anlaşılmıştır. Bu nedenle; 2008-2009 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere bakanlığımıza bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında; Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınmaları, sınava girilecek derslerin 17, 21 Ağustos 2009 tarihleri arasında öğrenci, veli işbirliği ile belirlenecek, örneğine uygun dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilmesi ve sınav programının ilan edilmesi, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil, günlük 4 deste kadar sınav yapılabilmesi, ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle, 2008, 2009 eğitim öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden; bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin 14 Ağustos 2009 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtlarının yapılarak sınavlara alınması. Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından, okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyurunun yapılmasını rica ederiz.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER