Gündem
  • 7.5.2013 12:39

Başbakan, AK Parti’nin oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin, şu anda anketlerdeki oy oranının yüzde 52 civarında olduğunu belirterek, ''İnşallah Türkiye'nin en önemli meselesi olan terör meselesini çözdüğümüzde, kardeşliğimizi daha da pekiştirdiğimizde, engelleri kaldırıp, her alanda daha büyük hizmetleri gerçekleştirdiğimizde, milletimizin teveccühü daha da artacaktır'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, 29-30 Nisan'da partisinin 81 il, 957 ilçe başkanıyla bir araya geldiğini, hafta sonu ise 20. İstişare Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini anımsattı.
     Ne siyasi tarihlerinde ne de bugün, istişare mekanizmasını bu kadar etkili işleten, istişare toplantılarını bu kadar düzenli, sürekli, geniş katılımlı sürdüren bir başka siyasi parti olmadığını belirten Erdoğan, ''Biz 12 yıl önce AK Parti'yi kurduğumuzda bize ömür biçenler vardı. Başarısız olacağımızı söylüyorlardı; yanıldılar. Saman alevi gibi parlayıp söneceğimizi iddia ediyorlardı; yanıldılar. Dağılacağımızı, bölünüp, parçalanacağımızı iddia edenler çok daha fazlasıyla yanıldılar. İşte bu öngörüleri tutmayanlar, demokrasi dışı yöntemlerle, tuzaklarla, tahriklerle bizi yıpratmaya, aramıza fitne sokup bizi parçalamaya yeltendiler. Onlar da başarısız oldu'' diye konuştu.
     Erdoğan, Kızılcahamam'da gerçekleştirdikleri 20. İstişare Toplantısı'nın, her şeyden önce AK Parti'nin nasıl bir birlik, kardeşlik, nasıl taptaze heyecan içinde olduğunu, tekrar dosta, düşmana ispat ettiğini ifade etti.
    
     -''İddialı hedefler sunmak zorundayız''-
    
     Milletin, 3 Kasım 2002 seçimlerinde, yüzde 34 oy oranıyla kendilerine hükümet görevi verdiğini, 12 Haziran seçimlerinde milletin desteğinin yüzde 50 oranına ulaştığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Şu anda anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin de üzerine çıkarak yüzde 52 civarında görünüyor. İnşallah Türkiye'nin en önemli meselesi olan terör meselesini çözdüğümüzde, kardeşliğimizi daha da pekiştirdiğimizde, engelleri kaldırıp her alanda daha büyük hizmetleri gerçekleştirdiğimizde, milletimizin teveccühü daha da artacaktır. Şu anda hedefimiz 2023. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle 2023'e ve 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Eylül ayında büyük kongremizde, bir başka büyük, uzun vadeli hedefi 2071'i ilan etmiştik. Biz o tarihi göremeyecek olsak da bugün doğan çocukların öyle bir hayalle, öyle bir tasavvurla, öyle bir hedefle büyümesi için şimdiden zemini, yolu hazırlıyoruz.
     Bu arada bugünün gençlerinin, çocuklarının inşallah erişecekleri bir başka önemli yıl dönümünü de bir hedef olarak burada, bugün ilan etmek istiyorum. İstanbul'un 1453 yılındaki fethinin 600. yıl dönümünü, yani 2053 yılını da AK Parti olarak hedeflerimiz arasına alıyor, o büyük yıl dönümü için de şimdiden hazırlıklara başlıyoruz. Muhtemelen şahsım dahil, bir çoğumuz o tarihe de erişemeyeceğiz. Ancak bugün 20-30'lu yaşlardaki gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız için daha yaşanabilir, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye inşa etmek, İstanbul'un fethedildiği dönemdeki gibi dünya lideri bir Türkiye imar etmek için şimdiden kolları sıvıyoruz.
     Genç kardeşlerimizin şunu özellikle akıllarında tutmalarını rica ediyorum; eğer Süleyman Şah olmasaydı, onun hayalleri, hedefleri olmasaydı, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi olmazdı. Eğer Osman Gazi, İstanbul'un fethinden 154 yıl önce İstanbul'un, Tuna'nın, Nil'in, Dicle ve Fırat'ın hayalini görmeseydi Fatih Sultan Mehmet olmazdı, İstanbul'un fethi olmazdı, bir çağ kapanıp, yeni çağ açılmazdı. Bizim neslimize birer Fatih Sultan Mehmet olma hedefi verilmedi, böyle bir özgüven aşılanmadı. Biz bugünün nesline, bugünün gençlerine birer Fatih olma, Fatihler yetiştirecek anne, babalar olma şuurunu vermek, onlara iddialı hedefler sunmak zorundayız. Merhum Arif Nihat Asya, Fetih Marşı'nda bunu çok güzel ifade ediyor: Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini/Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini-/Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini/Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın; Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.'' 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER