Gündem
  • 18.3.2009 14:59

"BAŞBAKAN ANLADI: ABBAS YOLCU"

Baykal: "Türkiye, 19 Mart'ta müttefik ülkeler dünyanın yeni bir dengenin ortaya çıktığını, kendilerine birilerinin dur diyebileceğini görmüşlerdir. Dünyanın en güçlü donanması kaybetmiştir. çarlık Rusyası devrilmiştir. Sadece bir takım ülkeler malup edilmiş değildir, Hindistan'a Pakistan'a uzanan ülkeler sömürge ülkeleri olmaktan vazgeçmişlerdir. Çanakkale Zaferi dünyanın haritasını değiştirmiştir.

Uşak gibi bir kentimizde bu Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümünü hatırlamamız çok isabet olmuştur. Sizler en büyük mücadeleyi yaptınız. Allah sizden razı olsun. Milli mücadelemizin yüz akı kentlerinden biri olmuştur Uşak.

Uşaklılar, nasılsınız? Gidişat yolunda mıdır? Kazancınız, masrafınızı karşlılıyor mu? Çocuklar iş bulabiliyor mu? Söz verilen hizmetler getirildi mi? Mazot düşürüldü mü? Buğday hakettiği fiyatını bulabildi mi? Çiftçinin durumu iyi değil diyorsunuz.. Uşak'ta büyük çiftçilik var, tarım var. Bitti mi diyorsunuz? Mazota, gübreye, ilaca zam üzerine zam yaptılar. Her şeyin ihtalatı sebest dediler. Başka ülkelerinin çiftçilerini devletleri destekledi. Bizim hükümet bizim çiftçiyi desteklemedi.

Türkiye 240 milyar Dolar borçla devralındı, 7 yılda o borç 500 milyar Dolar'a çıktı. Bu ne demek, okadar para harcadı demektir. Ne muazzam para. Elde avuçta ne varsa sattılar. "

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER