Gündem
  • 11.3.2009 15:58

BAŞBAKAN BENİM ŞEKERİMİ BIRAKSIN, MİLLETİN TANSİYONUNA BAKSIN

TAHİR SARIKAYA
ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, işsizlik ortamında milletin tansiyonunun yükseldiğini belirterek, "Sayın Başbakan benim şekerimi bıraksın, milletin tansiyonuna baksın" dedi. 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile birlikte Kızılay'da bulunan Sakarya esnafını gezdi. 

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın son seçim mitinginde Mahsuni'nin 'Yiğit muhtaç olmuş soğana' türküsüne atıfta bulunarak şiir okumasına yanıt verdi. Baykal, "Mahsuni'nin o muhteşem dizelerini Başbakan'ın ağzından dinlerken, herkesin aklına yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana diye sorması lazım. Türkiye'de yiğit muhtaç olmuştur kuru soğana, yoksulun sırtına vuran vurana. Yiğidi kim muhtaç etmiş kuru soğana? Bu soruyu unutmadan söylenen sözler akla bunu getiriyor" diye konuştu. 

Baykal, Başbakan Erdoğan ile son günlerde yaşadığı tatlı tartışmalarını da hatırlatarak şöyle konuştu: 

"Başbakan Erdoğan ile son günlerde tatlı atışması yaşıyoruz. Başbakan dün höşmerim tatlısı yemiş. 'Yesin de çok yemesin, şekeri çıkar' demiş benim için. Ben höşmerim yiyorum, benim şekerim gayet normal, yüksek değil. Benim yediğim höşmerimde şeker yükselmiyor. Başbakan'ın kafasında böyle bir anlayış olduğunu görüyorum. Başbakan'ın yüksek şekeri çok yemesinden kaynaklanıyor. Benim höşmerim yememde şekerim yükselmiyor. Buna dikkat çekmek istiyorum. Başbakan benim şekerimi bıraksın, milletin tansiyonuna
baksın. Ekonomik kriz ortamında milletin tansiyonu yükseliyor. İşsizlik ortamında milletin tansiyonu yükseliyor. Bunlara çare arasın benim şekerime teşhis koymasın." 

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın 'Baykal birinci olamazsa istifa edecek mi?' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Baykal, Atatürk, İnönü, Ecevit ve Demirel'in siyasetini örnek verdi. Baykal, siyasette iktidar da, muhalefet de yapılacağına dikkat çekerek, hem iktidarın hem muhalefetin saygın bir görev olduğunu ifade etti. İktidar olamaması durumunda istifa etmesinin doğru olmayacağını kaydeden Baykal, şöyle konuştu:
"Sayın Erdoğan'ın anlayışına göre İsmet İnönü seçimi 1950 yılında kaybettiği zaman çekilecekti. Başöğretmen öncülüğünü gerçekleştiremeyecekti, Bülent Ecevit iktidardan sonra düşünce siyasi hayatına son verecekti. Biz Türkiye için siyaset yapıyoruz. Türkiye için siyaseti her şekilde yaparız. Ben hiçbir parti için başarı ölçüsü koyamam. Ölçüleri yanlış olarak görüyorum. İktidar onlar için siyasetin temel amacıdır. Kişisel ve çıkar açısından bakarsanız bu siyaset anlayışı ortaya çıkar. Başka gözle
bakarsanız iktidar siyaseti koltuğu için, makam için, iktidar olanakları için yapmaz. İlkeleri, prensipleri ve ülke yararına hizmet etmek için yapar. Bu amaçla siyaset yapan insanlar da var. Atatürk, İnönü, Ecevit, Demirel siyaseti iktidara bağımlı kılmayan, iktidar olsa da olmasa da Türkiye için icabını yerine getiren anlayıştır."
Baykal, esnafın kendisine ikram ettiği lokma tatlılarını da yedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:19

İLGİLİ HABERLER