Gündem
  • 27.2.2013 19:22

"Başbakan Brütüs kompleksine tutuldu"

MÜGE ÇEVİK
ANKARA  - Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Lincoln filmini parti örgütüne izletme kararı aldığını belirterek, “Peki bu film nedir? Köleliğin kaldırılışına yönelik ve İmralı sürecini anlatmaya yardımcı olacak bir film olarak sunuluyor. Şu utanç verici psikolojik harekata bakın. Kimmiş köle, kimmiş zenci? Öyle bir sinsi zihniyetle AKP’ye oy veren insanlar yönlendirilmek isteniyor ki, işte bunlar hidayeti verip delaleti satın alanlardandır” dedi.
Asıl kölelik ruhunu iliklerine kadar hissedenlerin BOP’çulara zihnini satan, milleti etnik kimliklere bölmek isteyen bedbahtlar olduğunu ifade eden Vural, “Bence asıl AKP il başkanına, ilçe yöneticilerine ve Başbakana Brütüs filmini izletmek gerekiyor. Çünkü bugün Başbakan ve AKP iktidarı kendini büyüten, koruyan, iktidara taşıyan bu millete kin besleme, onu ortadan kaldırma arzusu olan bir komplekse, yani Brütüs kompleksine tutulmuştur. Evet, bugün Brütüs kompleksi vardır. Brütüs kompleksi gibi kendi içinden çıktıkları milletin tarihini ve milli kimliğini, değerlerini, birliğini ve kardeşliğini arkadan hançerliyorlar; bu bir komplekstir” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın MHP’nin Sivas’ın ötesine gidemeyeceği yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Vural, “Biz Diyarbakır’a gittik de, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dedik. Diyarbakır’ın sokaklarında dolaştık. Asıl utanması gerekenler Diyarbakır’ı PKK’ya teslim edenlerdir” dedi.
Bu ‘yıkım sürecinde’ PKK ve BDP’nin, Başbakan Erdoğan’ın ortağı olduğunu söyleyen Vural, şöyle devam etti:
“Şimdi sana buradan hodri meydan diyorum; sende eğer biraz yürek varsa, biraz ciğer varsa; yıkım ortakların BDP’yi ve PKK’nın uzantılarını yanına al; Konya’ya, Yozgat’a git, Ankara’da, Trabzon’da, İzmir’de kol kola gez. Hadi, var mı yüreğin? Gidip gizli gizli oralarda aracılarla buluşuyorsun, oların fikir ve düşüncelerini Türk milletine pazarlıyorsun da madem öyle samimisin, çıkın, yapın. İmralı’da nasıl görüşüyorsan, açıkça çık de ki ‘Biz BDP ile bu anayasa sürecini birlikte yapağız’ de. Hadi git, yap. Cesaretin varsa bu ihanet projesin BDP’lilerle Anadolu’yu dolaşarak anlat. Millet bu ihanet sürecini destekliyor mu, yoksa İmralı’daki bebek katilinin elinize tutuşturduğu yol haritasını başınıza mı geçiriyor, ayaklarının altına mı alıyor; o zaman gör bakayım. Ama senin amacın onlar gibi görünüp siyasi Lawrence gibi içerden dönüştürmek.” 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER