Gündem
  • 31.10.2012 16:44

"Başbakan, Cumhurbaşkanı'nı da korkuttu"

SEMA PINAR SAYAN
ANKARA (İHA) - Tekin, alternatif 29 Ekim kutlamaları sırasında çıkan olaylarda yaralanan ve kaburgaları kırılan 73 yaşındaki Hasibe Melek Özbay’ı tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tekin, “Bu kafayla İçişleri Bakanımız olursa, bir çok teyzemiz daha bu darbeleri alacaktır. Bütün yasaklara rağmen Türkiye’nin dört bir yanında insanlar coşkuyla bayramını kutladı. Ben Ankara’da olası olumsuzlukların oluşmaması konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın sarf ettiği çabadan dolayı her ne kadar geç kalınmışta olsa kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Çıkan olaylarda bazı polis memurlarının da yaralandığının hatırlatılması üzerine ise Tekin, “Polis kardeşlerimizle de böyle bir sorun varsa, polislerimizde bizim çocuklarımız, bu ülkenin polisleri. Bu polisleri kötü emelleri için kullananlar utansın. Polisler utanmasın. Bu polislere kendi milli bayramlarında bu talimatları kimler verdiyse bu utançla bu ülkede yarın hesap vereceklerdir” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Almanya ziyareti öncesinde yaptığı “Çift başlı yönetim olmaz” açıklamasının ardından bugün bir açıklama Cumhurbaşkanı Gül’ünde yaptığı açıklamayı da değerlendiren Tekin, “Sayın Başbakan herkesi korkuttuğu gibi, Sayın Cumhurbaşkanını da korkutmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı telefon etmemişse de ayıp etmiştir. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Anayasa’yı koruyan bir insandır. Bu olumsuzluklar oluyorsa, bu olumsuzluklara Cumhurbaşkanı tavır koymuyorsa kusuruma bakmasın kimin Cumhurbaşkanıdır. Cumhuriyetin Cumhurbaşkanıdır kimseden korkmayacak” dedi.
Tekin ziyaretin ardından hastaneden ayrılırken, yaşlı bir kadınla da kısa süreli sohbet etti. Tekin, yaşlı kadına “sen örgütçü müsün?” diye sordu. Yaşlı kadın soru üzerine ise, “Ben örgütçü falan değilim. Ben herkesin birliğinin sağlanmasını istiyorum” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER