Gündem
  • 29.10.2004 10:33

BAŞBAKAN ERDOĞAN KABİNEDE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN YAPACAK?... İŞTE O TARİH

Nöbet değişimi

Erdoğan, kabine değişikliğini AKP Hükümeti'nin kuruluş yıldönümünde yapacak. 'Bakanlar başarısız' yerine, 'nöbet değişimi' havası yaratılacak.

Yaklaşık 2 yıldır iktidarda olan AKP'de, birinci yılın sonundan itibaren gündeme gelmeye başlayan "Bakanlar Kurulu değişikliği" için, partide yeni bir tarih konuşulmaya başlandı.

Yeni Yasama Yılı'na girilmesiyle birlikte, partide bir kez daha revizyon beklentisi baş gösterdi. Hatta Kızılcahamam Kampı'nda, Başbakan'ın yüz yüze görüştüğü milletvekilleri, değişmesini istedikleri bakanları isim isim bildirdi. Ancak, AB yolunda kritik önem taşıyan 17 Aralık Zirvesi gündeme oturunca, beklentiler de bu tarih sonrasına bırakıldı.

Umutlar hiç bitmedi!
"Bakanlık umudunun ertelenmesine" karşılık, yine de, sayıları 100'ü bulan milletvekilinin bakanlık kulisi hiç sona ermedi. Parti yöneticilerini "revizyon tarihini öğrenmek için" soru yağmuruna tutan milletvekilleri, "Bu konuda söz Başbakan'ındır" yanıtını aldı. Ancak, son günlerde kulislere düşen yeni bir tarih, yine heyecan yarattı. Kulislere göre Başbakan Tayyip Erdoğan, kabinedeki değişimi Kasım ayında gerçekleştirecek. Tarih de Abdullah Gül'ün, 3 Kasım Seçimleri sonrası kurduğu 58. Hükümet'in, yani ilk AKP Hükümeti'nin kuruluş tarihi olan 18 Kasım'a denk getirilecek.

Seçilen tarih anlamlı...
Erdoğan'ın bu tarihi özellikle seçtiği, böylelikle, "Görevden alınan bakanlar başarısız mı?" sorularının önüne geçmeyi planladığı belirtiliyor. Kabinedeki değişiklik, "Bu bir nöbet değişimi" diye gerekçelendirilecek. Bu arada, yapılacak revizyonun çok geniş kapsamlı olmayacağı, yalnızca 3-4 bakanla sınırlı kalacağı belirtiliyor. Başbakan'ın, bu süreçte, "AB Bakanlığı" kurulup kurulmayacağına da karar vereceği tahmin ediliyor.

takvim

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:10

İLGİLİ HABERLER