Gündem
  • 12.6.2014 14:13

Başbakan Erdoğan, Merkel ile görüştü

Erdoğan, Merkel’e Musul’daki son olaylar ve kaçırılan vatandaşların zarar görmeksizin yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs 2014 tarihinde Köln’e yaptığı ziyaret sırasında yerel makamlar tarafından sergilenen konukseverlikten ve yakın işbirliğinden dolayı Merkel’e teşekkür ettiği telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler de ele alındı.
Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Almanya’daki vatandaşların bulundukları ülkede oy kullanma işlemlerini gerçekleştirebilmeleri çerçevesinde salon tahsisleriyle ilgili sürecin hızlandırılması gerektiğini hatırlattığı görüşmede, Merkel de bu hususta hemfikir olduğunu ifade etti.
 

MUSUL’DAKİ SON OLAYLAR DA ELE ALINDI
Görüşmede ayrıca, Başbakan Erdoğan, Musul’daki son olaylar ve kaçırılan vatandaşların zarar görmeksizin yurda dönüşlerini sağlamaya yönelik çalışmalar hakkında Merkel’e bilgi verdi.
İki lider, uluslararası konularda da görüş teatisinde bulunduğu görüşmede, Başbakan Erdoğan ve Federal Almanya Şansölyesi Merkel, önümüzdeki süreçte de irtibat halinde olma konusunda mutabık kaldı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:15

İLGİLİ HABERLER