Gündem
  • 30.6.2008 22:01

BAŞBAKAN ERDOĞAN ULUSA SESLENDİ

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, program çekimleri Ankara Aydınlıkevler Anadolu İletişim Meslek Lisesi stüdyosunda gerçekleştirilen ve televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, ''Eğitim sistemimiz sadece nicelik açısından değil, nitelik açısından da çıtasını her geçen gün yükseltmektedir. Hükümet olarak biz alınan bu mesafeyi, yakalanan bu gelişme çizgisini son derece önemli görüyoruz'' dedi.
Erdoğan'ın, programın, lise seviyesindeki bir okulun ulaştığı böylesi teknik imkanlarla çekilmesinin önemine de işaret ettiği konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:
-Ülkemizin ve milletimizin geleceği için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu bildiğimiz için hükümet olarak bütçemizden en büyük payı eğitime ayırmayı gerekli görüyoruz.
-Hedefimiz eğitim imkanlarını geleceğin ihtiyaçlarını da düşünerek en iyi seviyeye taşımak ve bu imkanları Türkiye'nin 81 vilayetine en adil, en yaygın, en yeterli biçimde dağıtmaktır.
- Türkiye'yi karartmak isteyenlere, Türkiye'nin başarılarına gölge düşürmek isteyenlere, Türkiye'yi yeniden istikrarsız,güvensiz bir ortama çekmek isteyenlere asla prim vermiyoruz.
-İlerleme, kalkınma, gelişme yolculuğundan bizi millet olarak hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Bizi alıkoyacak tek bir şey varsa o da birlik ve beraberliğimizin bozulmasıdır. O da aynı gelecek hedefleri etrafında kenetlenemediğimiz zamandır.
-Türkiye'yi büyütme hedefimizden, milli gelirimizi 1 trilyon dolara yükseltme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz.
-Türkiye, dünyaya kapılarını kapatamayacak kadar büyük, o kadar önemli, geleceği o kadar parlak bir ülkedir.
-Türkiye'nin pusulası sadece aydınlık ufukları gösteriyor, buna da her insanımızın inanmasını, güvenmesini istiyorum.
-Bölgemizde ve dünyada barışın tesisine yönelik çabalarımızı her seviyede sürdürmekte, barış çabalarına katkılarımızı devam ettirmekte kararlıyız.
-Medeniyetlerin yakınlaşmasına çok önemli katkılar sağlayacağına inandığımız Avrupa Birliği üyeliğimiz konusunda da samimiyetle çaba gösteriyoruz. Zaman zaman uğradığımız haksızlıklara karşı dik duruyor, itirazlarımızı muhataplarımıza iletiyor ama üyelik yolunda üstümüze düşeni yapmaya da devam ediyoruz.
-Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranı 2003 yılında yüzde 25 seviyelerinde iken, 2007 yılı itibarıyla bu oran yüzde 42'ye kadar ulaşmıştır, bu oranı 2011 yılında yüzde 50 seviyelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER