Gündem
  • 19.6.2014 14:32

Başbakan Erdoğan'a hakarete para cezası

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Ecem Fatma Abay ile Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız hazır bulundu. Hakkındaki suçlamaları reddeden Ecem Fatma Abay, suç tarihinde Facebook sayfasının ele geçirildiğini iddia etti.
Kendi isteği dışında mesajların yayınlandığını öne süren Abay “Şifremi değiştirmeme rağmen bu duruma engel olamadım. O yüzden hesabımı da kapattım. Şu an kullanmıyorum" dedi.
Hakim tarafından emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul ettiği hatırlatılan Abay, “Bana polisler suçlamayı kabul edip özür dilemem halinde olayın kapanacağını söylediler. Benim de başıma ilk kez böyle bir olay geliyordu. Bu yüzden fazla itiraz etmedim. Ancak savcıya verdiğim ifadem doğrudur" şeklinde konuştu.
“Gezi Parkı yürüyüşlerine bile katılmayan bir insanım” diyen Abay “Öğrenciyim, benim ne işim var böyle konularla. Büyüklerime o şekilde mesajlarla hakaret etmiş olmam söz konusu bile olamaz. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Ecem Fatma Abay’ı Başbakan Erdoğan’a hakaret suçundan 6 bin 80 lira para cezasına çarptırdı. Para cezasının da 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar veren mahkeme, Başbakan Erdoğan'ın avukatlarının vekalet ücreti olan 700 liranın da Abay tarafından ödenmesine hükmetti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:04

İLGİLİ HABERLER