Gündem
  • 4.8.2009 01:00

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN DTP SÜRPRİZİ!..

Hükümetin Kürt açılımı çerçevesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vekillere, DTP ile de görüşeceğini söyledi. DTP ise, Başbakan Erdoğan'ın, Kürt açılımıyla ilgili kendileriyle de görüşecek olmasından memnun.

Hükümet Kürt açılımı adı altında başlattığı çalışmanın içini doldurmaya çalışırken diğer taraftan Kürt sorunun çözümünde muhatap kim olacak sorusunun da yanıtı arandı. AK Parti'den gelen sinyaller DTP'nin muhatap alınacağı yönünde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce randevu vermediği DTP ile görüşme kararı aldı. Erdoğan, meclis başkanlığı seçimi nedeniyle topladığı Meclis Grubu'nda AK Parti'li milletvekillerine Kürt açılımıyla ilgili çalışmaları anlattı.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, toplantıda Başbakan Erdoğan, Kürt açılımı konusunda Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasının söz konusu olamayacağını belirtti. Böyle bir görüntü yansıtılmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Bu süreçte muhatap alacağımız seçilmiş meşru bir parti DTP'dir" dedi. Erdoğan daha önce DTP'ye randevu vermemesinin nedeni olarak o dönemde gelen şehit haberlerini gösterdi.

Başbakan Erdoğan, çalışmanın adıyla ilgili tartışmalar içinse "İster Kürt sorunu, ister Kürt açılımı, ister demokratik açılım diyelim farketmez. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var. Buna karşılık veriyoruz" dedi. Bu konuda kamuoyu ve medyadan olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Erdoğan, "Türkiye'nin birliğini berberliğini hedefleyen politikalar üretiyoruz. Buna muhaletfet de sonuna kadar sahip çıkmalı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'li vekilleri de bir kez daha sürece zarar verecek açıklamalar yapmamaları konusunda uyardı. AK Parti'li milletvekillerine Kürt açılımıyla ilgili çalışmaları anlattı.

DTP'li Demirtaş: "Önkoşulumuz yok"

CNN TÜRK'e konuşan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "Siyaset öç alma alanı değildir, toplumun refahı için çalışmak zorundayız" dedi. Demirtaş, partisinin önkoşulu olmadığının altını çizdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER