Gündem
  • 29.9.2008 17:45

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BAYRAM MESAJI

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunların çözümünün, insanları buluşturacak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklimin oluşturulmasına bağlı olduğunu bildirdi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajında, Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutlayan Erdoğan, bayramın, hem Türk milleti, hem İslam alemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.
     Sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, tüm milletin kucaklaştığı bir Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade eden Erdoğan, bayramın bilhassa dünya üzerinde acıyla, gözyaşıyla yaşamak durumunda olan insanlara huzur ve neşe getirmesini temenni etti.
     Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
     ''Bizler, daima adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensuplarıyız. Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı var. Yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunların çözümü, insanları buluşturacak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklimin oluşturulmasına bağlıdır. Bu anlamda bayramlar, milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır.
     Üzerinde yaşadığımız topraklar, anayurdumuz, vatanımız yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır. Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden milletimizle birlikte bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bayramlarımız, bu duygu birliğimizin en güzel örneği olarak ortadadır.
     Bu nedenle, bayram ve bayrama ait geleneklerin canlı tutulması çok önemlidir. Buna bizim olduğumuz kadar dünyanın da ihtiyacı olduğuna inanıyorum.''
     Bayramların, kardeşlik ikliminin, dayanışma ruhunun, milletçe yaşama, duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleri olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, mesajında, ''bu birlik, beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini güçlendirerek geleceğe taşıdığımız takdirde, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyorum'' ifadesini kullandı.
     Mesajında, ''Allah'a şükürler olsun ki zorluklarını büyük ölçüde aşmış, demokrasisi her geçen gün güçlenen bir ülkeyiz'' ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin, dünyanın en saygın ülkelerinden biri olduğunu vurguladı.
     Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir zorluğun bulunmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Yeter ki gönül bağlarımızı sağlam tutalım; yeter ki umutsuzluğa, karamsarlığa zerre kadar prim vermeyelim; yeter ki kardeşlik bilincimizin ebedi olduğunu unutmayalım; yeter ki herkesin hakkını kendi hakkımız gibi koruyalım, savunalım. Üreterek, hayaller kurarak, hedeflerimize ulaşarak ilerliyor; yaşadığımız olumlu değişimin etkilerini hayatın her alanında görüyoruz.
     Evet, ekonomi ve siyasette güven ve istikrarın bu başarıda rolü büyüktür ancak bu başarıda rolü çok daha büyük olan temel faktör, milletimizin sosyal istikrarıdır.
     Birbirimize daha sıkı sarıldıkça, aynı rüyaları gördükçe yakaladığımız toplumsal gelişmeyi daha da ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
     Bayram, bana göre bu gerçekleri hatırlamak ve hatırlatmak için çok iyi bir fırsattır.
     Sizlerden özellikle rica edeceğim husus şudur: Bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi unutmayalım. Bayram sevincimizi onlarla paylaşarak sevinçte de kederde de onlarla bir olduğumuzu gösterelim.
     Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.
     Bu duygular içinde yurtta ve yurt dışında bulunan bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tekrar kutluyorum. Bütün milletimize sağlık ve esenlikler diliyor, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönülleri şenlendirmesini temenni ediyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER