Gündem
  • 28.5.2013 19:20

"Başbakan’ın ’3 çocuk’ yaklaşımını popülist bulmayın"

Kütahya Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Derneği (AKİDER) tarafından Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda organize edilen “21. Yüzyıl Türkiye Vizyonu” konulu konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuşmacı olarak katıldı.

Dünya ve Avrupa ülkelerinin genel durumlarını kıyaslayarak konuşmasına başlayan Süleyman Soylu, yeni dünya düzeninin çok farklı şartlarda ve zeminlerde oluşabileceğini söyledi. Türkiye olarak tarihin en talihli döneminde olduğumuzu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bundan 25 yıl önce bu dönemin iyi yönetilmemesi ıskalanabilirdi. Aynen 70-80 döneminin ıskalandığı gibi. Bunun içindir ki bu dönemi iyi yönetmekle sorumluyuz. İlk kez bu kadar talihli bir dönem içerisindeyiz. Şimdi ıskalarsak maliyeti ve sorumluluğu çok daha fazla olur” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’IN 3 ÇOCUK YAKLAŞIMINI POPÜLİST BULMAYIN"

Türkiye’nin 2002 ile 2007 yılları arasında Türkiye’nin yüzde 7,2 büyüme hızına ulaştığını, Türkiye’nin en yüksek noktaya bu yıllar arasında ulaştığının altını çizen Soylu, “2012’nin sonuna kadar Amerika’nın büyümesi yüzde 5, Japonya’nın büyümesi yüzde 1, İngiltere’nin büyümesi yüzde eksi 3, Avrupa Birliği’nin son beş yılda büyümesi küçülme olarak yüzde eksi 3’tür. Türkiye ise tam tamına yüzde 12 civarında bir büyüme sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak dünyanın her yerinde olmakla yükümlüyüz, sorumluyuz. Yaratılış gayemiz icabıyla sorumluyuz. Biz iyilikleri anlatmak, insanları kötülüklerden sakındırmakla sorumluyuz. Böyle bir anlayışın sahibiyiz ve bu anlayışı sürdürülebilir kılmak bizim en temel görevlerimizden birisidir. Onun için daha fazla çalışmalı ve daha fazla farkındalık üretmeliyiz. Artık bilimin, üretimin merkezde olduğu bir dünya var. Sayın Başbakanımız her yerde “3 çocuk” diyor ya. Bunun popülist bir şey olduğunu düşünmeyin. Bu stratejik bir noktadır.”

"TÜRKİYE’NİN HER YERİ AYRI BİR GÜZELLİK"

Türkiye’nin 81 ilinde üniversitelerin olmasının en önemli nedeninin bu toprakların değerlerini Anadolu’ya hapsetmemek, onları dış dünyaya da tanıtmak olduğunu anlatan Soylu, “Neden bugün 81 ilimizde üniversite var? Neden bilimi merkeze alıyoruz? Bunun tek bir sebebi var. O da sadece Şebi Aruzu, yani bu toprakların değerlerini bir şekilde bu Anadolu topraklarına hapsetmemektir. Bunun değerlerini dünyanın her noktasına taşıyabilmektir. Bugün dünyada bir ekonomik kriz var, doğru. Ama bir anlam krizi bir mana krizi de var. Niçin yaşadığının farkında olmadığı insanların bulunduğu şehir hayatlarının, birbirine yardım kavramının, aile kavramlarının, anne-baba, çocuk kavramının ortadan kalktığı bir dünya var. Bu dünyanın birçok yerinde var. Ama tedbir alamıyorlar. Oysa biz bir şekilde bütün bu anlayış çerçevesinde Mevlana’yı Rusya’da, Moskova’da, New York’ta, Washington’da, Berlin’de, Lizbon’da, Paris’te, Londra’da, Kahire’de, Tahran’da, Medine’de Hz. Muhammed’le yanak yanağa getirmekle sorumluyuz. Biz bunun için gelişmek istiyoruz. Bu bir emperyalist düşünce değildir. Bu kendi medeniyet zenginliğimizi bütün dünyayla paylaşma cömertliğimizdir. Bunu paylaşmak zorundayız. Bu cömertliği ortaya koymak zorundayız. Türkiye’nin her ili, ilçesi, beldesi, köyü birer ayrı zenginliktir. Bu kadar büyük bir zenginliği bir şekilde bütün dünyaya aksettirmek zorunda olduğumuz bir anlayışı, Mimar Sinan’ı, o elleriyle, parmaklarıyla tam 400 yıl boyunca yapmış olduğu büyük mimarinin ve herkesi kendine hayran bırakan bütün eserlerin bütün dünyaya anlatılması lazımdır. Biz zamana sözümüzü geçirmeye talibiz. Eğer geçmişte olduğu gibi zaman sözünü bize geçirirse büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu daha sonra konferansı dinleyen öğrencilere de hitaben çok çalışmaları ve çok okumaları gerektiğini söyleyerek bazı tavsiyelerde bulundu.

Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Derneği (AKİDER) tarafından organize edilen 21. Yüzyıl Türkiye Vizyonu konulu konferans sonrasında dernek başkanı Yılmaz Ergen ve Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yunus Erdoğan tarafından Soylu’ya çini tabak hediye edildi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER