Gündem
  • 29.4.2013 19:16

"Başbakan’ın oğlu ayran işine mi girecek?"

CHP Grup Başkan Vekil Muharrem İnce, “Benim korkum şu; kuş gribi çıkardılar, kuş gribinden sonra Unakıtan’ın çocukları likit yumurta çıkardı. Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş, ayran işine mi girecek diye çok merak ediyorum” dedi.
İnce, Parlamento Muhabirleri Derneği’nin (PMD) 49. kuruluş yıldönümü dolayısıyla derneği ziyaret etti. PMD’nin kuruluşunu kutlayan İnce, ayran espirisi yaptı. PMD’nin kokteyli olduğunu anımsatan İnce, "Herhalde siz kokteylde ayran vermeyeceksiniz, siz dik duran insanlarsınız" dedi. İnce ayrıca çay ve su dağıtılırken de "Ayran yok muydu?" diye espri yaptı. İnce, "Benim korkum şu; kuş gribi çıkardılar, kuş gribinden sonra Unakıtan’ın çocukları likit yumurta çıkardı Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş ayran işine mi girecek diye çok merak ediyorum" dedi.
İnce ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İnce, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in çözüm komisyonuna üye vermeyen iki partiye tekrar yazı gönderileceği belirtilen yazının kendilerine gelmediğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 4T için pazarlığı yaptık, tek bayrak, tek vatan, tek devlet açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine İnce, "Bunların neyine inanacağız? Kayseri Meydanı’nda görüşen şerefsizdir, alçaktır, namussuzdur dedi mi? Bugün de ’pazarlık yapmadık’ diyor. Şimdi de CHP ’İşçi Partisi’nin güdümüne girdi’ diyor. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz, kimsenin güdümüne girmedik. Biz PKK’nın taşeronu da eylemcisi de değiliz, PKK’nın taleplerini yerine getiren bir partide değiliz. Başbakan kimin güdümüne girdi ona baksın önce. Biz Başbakan gibi gömlek değiştirmeye alışkın tiplerden değiliz, bizim duruşumuz net" dedi. İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için CHP’ye yazdığı yazı ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Geçmişte Bülent Arınç, Başkanvekili Güldal Mumcu’nun odasını bastı. O zaman bu Meclis Başkanı sesini çıkarmadı. Daha sonra Aylin Nazlıaka’ya hakaret etti, o zaman da sesini çıkarmadı. Meclis Başkanı inandırıcı değil. Yarın AKP’li milletvekili bu tür bir söz söylediğinde, Başbakan yaptığında aynı cesareti gösterebilecek mi? Çiçek’in bu yazısı, ’Ben bir şey buldum buradan CHP’yi yıpratabilir miyim tavrıdır’ Onun için çok ciddiye almıyorum" dedi.
Bir gazetecinin Çiçek’in yarın Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle biraraya geleceği anısatarak Sürenin bittiği ilan edilince CHP’nin tavrı ne olacak?’ yönündeki sorusu üzerine İnce, "Bunu yasamanın başkanı mı belirleyecek, yürütmenin siyasi organının başı mı belirleyecek? Sürecin tamamlandığını Başbakan mı, Cemil Çiçek mi belirleyecek? Cemil Çiçek bu iradeyi gösterebilecek mi, Başbakan’a karşı dik durabilecek mi, yoksa onun özel kalem müdürü mü olacak?" yanıtını verdi.

BU KEZ İNCE, BASIN MENSUPLARINA SORDU
Basın mensuplarına "Topçu kışlasını sormayacak mısınız?" diye soru yönelten İnce, kendisinin de eski bir gazeteci olduğunu, Yalova Ortaokulu’nun Sesi Gazetesi’nde köşe yazdığını anlattı. Kendi sorusunun cevabını kendi yanıtlayan İnce, şunları söyledi: "Kadir Topbaş’ın istifa etmesi ve muhallebicisine geri dönmesi lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sitesinde Topçu kışlası AVM olmayacak açıklaması yer alıyor. AVM’ler konusunda en doğru açıklamayı geçmişte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptı.Bunlar bir daha iktidar olursa, terziler, manavlar, kasaplar, bakkallar, bu AVM’lerin önünde dilenci olacak demişti. Bu gidişat oraya doğru gidiyor. AVM’lerin bu kadar çoğalmasının nedeni ihtiyaçtan mı ranttan mı? Belediye başkanı ’orası AVM olmayacak’ diyor Başbakan başka bir şey söylüyor. Recep Erdoğan, bugün hem belediye başkanı, hem Başbakan hem Cumhurbaşkanı, şimdi de Başkan olmak istiyor."
İnce’ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden PMD Genel Başkanı Göksel Bozkurt ise PMD’nin kuruluşundan bugüne kadar sokaktaki insan adına denetim görevi yaptığını, Parlamento’ya ayna tuttuğunu söyledi, Bozkurt, "Zaman zaman bu aynayı çatlatmaya, kırmaya kalkışanlar oluyor ama bizler parlamento muhabirleri olarak, basın ve ifade özgürlüğünü taçlandırarak, bu ayna tutma görevimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER